Sendikacılara sendikacı tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Sendikacılara sendikacı tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 15:12

Konfederasyon başkanlarının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’e yönelik protestosu sendikaları birbirine düşürdü.

Haberin Devamı

Tüm-Tekstil İş Sendikası, Türk-İş, Hak-İş ve DİSK başkanlarını protesto bahanesiyle Sendikalar Yasasında yapılacak değişime karşı çıkmakla suçladı. Genel Başkan Bayram Erdoğan, başkanlara ‘cambaza bak oyunundan vazgeçin. Ne kadar maaş aldığınızı açıklayın’ çağrısı yaptı.

İlgili haber: Sendikalar bakanın selamını almadı

Sendikaların hem Türkiye İş Kurumu hem de Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Kurulu’ndaki tavırlarını ‘cambaza bak oyununa benzeten Erdoğan,  bu protestonun arka planında 2821 sayılı Sendikalar Kanunu ve 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu’ndaki değişikliğin bulunduğunu ileri sürdü.

Konfederasyonları gerçekleri emekçilerin gözünden saklamaya çalışmakla suçlayan Erdoğan, “Çalışma hayatını ve emekçileri 12 Eylül darbe döneminin yasalarına mahkum eden ve kurmuş oldukları düzenin değişmesini istemeyen kimi sendikacılar bugün değişime direnmektedirler. Ne yazık ki, bu gerçeği ancak Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile  polemiğe girerek emekçilerden gizleyebileceklerini zannetmektedirler. Ellerine geçirdikleri bu polemik malzemesi  ancak kendilerini daha uzun süre koltukta tutma mücadele telaşından başka bir şey değildir” dedi.

Haberin Devamı

Maaşlarınızı açıklayın!

Erdoğan, Konfederasyon yönetiminden bir kuruş maaş, ikramiye, prim, mesai almadıklarını söyleyenleri, başkanı oldukları sendikalardan ne kadar maaş aldıklarını açıklamaya davet etti. Erdoğan, “Adeta ücretsiz, karın tokluğunda veya asgari ücretle çalışıyorlarmış gibi tavır yapmasınlar. Sahip oldukları imkanlar, bindikleri araçlar, işletmiş oldukları beş yıldızlı lüks oteller, son derece konforlu sendika binaları emekçilerin ödemiş oldukları sendika aidatları ile elde edilmiş değil midir” diye sordu.

Erdoğan, çalışma hayatının gerçek gündeminde çalışma şartlarının zorluğu, her geçen gün eriyen ücretler, işsizlik, geçim şartlarının her geçen gün daha da ağırlaşması, çalışma sürelerinin aşırı derece uzaması, işini kaybetme/işten atılma  korkusu, iş yerinin işlerinin eskisi gibi iyi olmaması, ay sonu ücretini alıp – alamayacağı endişesinin bulunduğunu anımsattı. Konfederasyonları, örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasına destek vermeye davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!