BeÅŸiktaÅŸ hisseleri çoÅŸtu...

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş hisseleri çoştu...
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 30, 2009 00:00

Süper Lig'de zor günler geçiren Beşiktaş'ın yüzü İMKB'de gülüyor. Hisseler futbol takımının performansına inat inanılmaz bir artışla dört günde iki kata yakın artış gösterdi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl arka arkaya spekülatif atakların odağında kalan Beşiktaş hisselerinde yine benzer bir durum yaşanmaya başlandı. Mayıs ayında  3.66 liradan başladığı hareketini 15 gün içerisinde 14.5 liradan sonrandıran hisseler arkasından tepetaklak olmuş ve yatırımcıları büyük zarara uğratmıştı. Hisseler 14.5 liralık zirveyi takip eden 15 gün için 5.42 liraya kadar gerilemişti.

YENÄ°DEN BAÅžLADI

BelÅŸiktaÅŸ hisselerinde son günlerde yeniden hızlı hareketler gerçekleÅŸmeye baÅŸladı. 24 Eylül'de 3.28 liradan güne baÅŸlayan hisseler, aradan geçen 4 iÅŸ günü içerisinde arka arkaya tavan yaparak bugün ilk seans itibariyle 6.3 liraya kadar ulaÅŸtı. Hisselerde bu kadar kısa bir sürede yaÅŸanan kazanç ise iki kata dayandı.Â

GÃœN GÃœN NE OLDU

24 EYLÜL: Hisseler güne 3.78'den başladı ve 4.22'den kapandı. Günlük artış yüzde 11.6 oldu.
25 EYLÜL: Beşiktaş hisseleri günü yüzde 17 artışla 4.94 liradan tamamladı
28 EYLÜL: Hareket dün de devam etti ve kapanış 5.8 liradan oldu. Hisselerin değer artışı yüzde 17.4 olarak kaydedildi.
29 EYLÃœL: Ä°lk seans kapanışında hisseler yüzde 8.6 artışla 6.30 lira oldu.Â

Haberin Devamı

HÄ°SSELER NEDEN YÃœKSELÄ°YOR?

Beşiktaş hisselerinin son günlerdeki bu inanılmaz performansını haklı çıkaracak hiçbir gelişme bulunmuyor. Zaten kulüp de yaptığı açıklamada kamuoyuna açıklanmamış hiçbir özel durum olmadığının altını çizdi.

Uzmanlar, hisselerde spekülatif hareketler yaşandığını belirterek yatırımcıları dikkatli olmaları yönünde uyarıyor. Özellikle Mayıs ayındaki harekete da dikkat çeken uzmanlar, bu tip sert hareketlerin yaşandığı kağıtlarda her an hızlı değişimlerin yaşanabileceğini belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!