Daily Telegraph: Hükümet Doğan’dan intikam alıyor

Güncelleme Tarihi:

Daily Telegraph: Hükümet Doğan’dan intikam alıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2009 00:00

İngiliz Daily Telegraph gazetesinde yayımlanan “Türkiye’ nin AB Üyelik Rüyası Gerçekleşecek mi?” başlıklı makalede, maliyenin Doğan Grubu’na kestiği 3.7 milyar TL’lik vergi cezasına da yer verildi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin başta güvenlik ve ekonomik potansiyel olmak üzere AB yararına olabilecek özellikleri üzerinde durulan makalede Doğan Grubu’nun karşı karşıya kaldığı cezalara da bir bölüm ayrılarak şöyle denildi: “Türk hükümeti şimdi kendi davasına zarar verebilir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eleştiriye karşı hoşgörüsüzlüğüyle ün salmıştır. Bu yıl başlarında hükümet, şirket toplam değerinden daha fazla olan vergi emriyle tenkitçi birçok gazete ve televizyonun sahibi olan Doğan Medya Grubu’ndan intikam aldı.”
Basın özgürlüğü tehlikede
David Blair imzalı makalede, Türkiye’nin AB’ye dahil edilmesinin Avrupa kimliğinin temel niteliğine ilişkin önemli sorular ortaya çıkardığı belirtildi. Makalede aralıkta Türkiye’nin başvurusu üzerine bir rapor yayınlayacak olan Avrupa Komisyonu’nun, cezanın ‘basın özgürlüğünün tehlikede olduğunu’ açıkladığı da hatırlatıldı.  Makale şöyle devam etti: “Sonunda, Orta Doğu’da istikrarın bir sütunu olarak Türkiye’nin pozisyonunun garantiye alınması, uzun vadede karşı konulmaz bir öneme sahip. Ülkenin AB’ye üyeliğine izin verilmesi İslam ve Batı arasındaki ilişkileri yumuşatır ve Türkiye’nin dünyanın en sorunlu bölgesindeki bu başarısını ihraç etmesine yardım eder. Aksine AB tarafından reddedilmiş bir Türkiye, köktenci İslamın saldırısına karşı daha açık bir hale gelir. Yalıtılmış bir Türkiye, Orta Doğu’daki ilerleme için bir güç olamaz, yerine Orta Doğu, Türkiye’deki istikrarsızlık için bir kuvvet haline gelebilir. Öyle olursa Avrupa’nın kendi güvenliği de kuşkusuz tehlikeye girer. Türkiye sonunda katılsın katılmasın çok ciddi sonuçları olacaktır.”

Haberin Devamı

 

 

 

Haberin Devamı

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!