Sigara bahanesiyle dışarı çıkıp hesap ödemeyenler oluyor

Güncelleme Tarihi:

Sigara bahanesiyle dışarı çıkıp hesap ödemeyenler oluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2009 00:00

Kapalı alanlarda sigara içme yasağının yaygınlaşmasıyla birlikte, sigara içme bahanesiyle dışarı çıkıp hesabı ödemeden gidenler olmaya başladı.

Haberin Devamı

Konya’nın Karatay İlçesi’nde içkili bir lokal işleten Muzaffer Polat, bazı müşterilerinin sigara içme bahanesiyle dışarı çıktığını ve sonradan hesabı ödemeden kaçtığını iddia etti. Yasak nedeniyle müşteri sayısının da azaldığını ifade eden Muzaffer Polat, şunları söyledi: “Yasak nedeniyle müşterilerilerimize sigara içirmiyoruz. Gelen bazı müşterilerimiz ise sigara içmek istediklerinde dışarı çıkıp, kaldırımda veya sokak ortasında sigarasını içiyor. Fakat bazı müşterilerimiz, sigara içmek bahanesi ile dışarı çıkıp, hesabı ödemeden kaçıyor. Bir müşterimiz 200 TL, bir müşterimiz 15 TL, bir müşterimiz de
60 TL olan hesaplarını ödemeden kaçtı.”

Sigarayla savaş için 3 ev sattı, 200 ülke gezdi

SİGARAYLA Savaş Vakfı Onursal Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, sigarayla mücadele için 3 evini sattığını, 200 ülke gezdiğini söyledi. Kural, Uşak Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, hayatını sigarayla mücadeleye adadığını ve Türkiye’nin en çok sigara tüketen 5. ülke olduğunu belirtti. Prof. Dr. Kural, şöyle konuştu: “Sigara yasağının kapsamının genişletilmesini destekleyenlerin oranı yüzde 83. Bu rakam bize, ülke olarak sigaradan kurtulmak istendiğini gösteriyor. Her yıl ABD’li sigara şirketlerine 9,5 milyar dolar aktarıyoruz. Düşünün bizi hem zehirliyorlar, hem soyuyorlar. ABD’de doktorlar sigara içtiğinde işten kovuluyor, sigara içen kadınlar evlenemiyor. ”

Haberin Devamı

Tavla turnuvasıyla yasağa destek çıktılar

ISPARTA’da 19 Temmuz’da kapsamı genişletilen sigara yasağını etkinleştirmek amacıyla kahvehanelerde tavla turnuvası düzenlendi. Turnuvanın açılışını yapan Vali Ali Haydar Öner, yasağa destek vermek amacıyla tavla oynadı. Isparta’da İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Telekom’un öncülüğünde kahvehanelerde tavla turnuvası düzenlendi. Yayla Mahallesi Çamlıca Kıraathanesi’nde yapılan ‘Dumansız Hava Sahası Tavla Turnuvası’nın açılışına Vali Ali Haydar Öner, MHP’li Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Dal, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Koyuncu ve vatandaşlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!