"Sağlık Bakanlığı kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor"

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığı kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2009 14:27

Türk Tabipler Birliği, devlet hastanelerinde çalışan hekimlerin maaşlarının 8 katına kadar döner sermaye aldıklarına dair verileri gerçek olmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Birlik Genel Sekreteri Dr. Eriş Bilaloğlu, “Sağlık Bakanlığı’na bağlı 70-80 bin hekimden 20-30 tanesi maaşının 8 katı döner sermaye almış olabilir. Bunun nasıl alındığı, sorusu bir yana Sağlık Bakanlığı bu tür haberlerle kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. Cuma günü İstanbul’da Tam Gün Yasa Tasarısındaki aldatıcı noktalara dikkat çektik. Bakanlık bundan rahatsız olmalı ki böyle bir haber servis etmiş” dedi.

 

 

 

Tam Gün Yasa Tasarısı’nın hekim ücretlerine çok büyük artış getirdiği iddiasının doğru olmadığını savunan Bilaloğlu, “Hekimler hangi ay ne kadar ödeneceği bilinmeyen, güvencesiz geliri istemiyor. Bir hakim 5 bin 300 lira maaş alıyor. Emekli olduğunda ise 3 bin 200 lira. Hekimler de bu düzeyde maaş istiyor, yoksa söylendiği gibi 13 bin lira değil” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Bilaloğlu, bugün Sağlık Bakanlığı’na dayandırılarak verilen haberde, sanki doktorların döner sermayeden aylık ortalama maaşlarının 8 katı kadar para aldıkları izlenimi verildiğnisöyledi. Oysa bazı illerdeki doktorların bu şekilde geler sağlamış olabileceklerini belirten Bilaloğlu, haberin son bölümünde ortalama rakamların verildiğine dikkat çekti.

 

Tam Gün Tasarısının TBMM Genel Kurulu’na Ekim’den sonra geleceğini anımsatan Bilaloğlu, bu süre içinde kamuoyunu bilgilendirmeye ve tasarının gerçek yüzünü göstermeye devam edeceklerini söyledi.

 

Performans sistemi yanlış!

Hekimlerin güvenceli bir gelir istediğini tekrarlayan Bilaloğlu, döner sermaye gelirlerinin ‘performans sistemine’ bağlı olmasını eleştirdi. Bunun etik olmadığını vurgulayan Bilaloğlu, yeni yasa tasarının aynı sistemi üniversite hastanelerine de getirdiğine dikkat çekti. Performans sisteminin sağlıksız bir sağlık hizmeti sunma metodu olduğunu belirten Bilaloğlu, “Hizmetin niteliğine değil sayısına endeksli bir sistem. Hekim ve sağlık çalışanları, dönersermayeden pay almak için daha fazla sayıda işlem yapmaya çalışıyorar. Dolayısıyla bakılan hasta sayısı yüksek rakamlara ulaşıyor ama hizmetin kalitesi sorgulanmıyor” dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!