12 ülkeye Mardin kumaşı

Güncelleme Tarihi:

12 ülkeye Mardin kumaşı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2018 21:30

MARDİN’de 30 kişiyle başladığı tesiste devlet desteği ile 200 kişiyi istihdam ederek, kendi markasıyla ürettiği ürünleri 12 ülkeye ihraç eden firma, 2023 yılında 2 bin 23 kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Bölgede özellikle huzur ve güven ortamının sağlaması, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınması için hayata geçirilen uygulamalar, kentteki yatırımcıların iş yerlerini büyütmelerine katkı sağlıyor.

Semercioğlu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kıdır, yaklaşık 25 yıldan beri tekstil sektöründe faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Daha önce tedarikçi firma olduklarını, kumaş alıp fason üretim yaptıklarını kaydeden Kıdır, bölgede yatırım istihdam açığı olduğundan imalat tesisi kurmaya karar verdiklerini anlattı.

Mardin’in ekonomisine, sanayisine, iş gücüne katkı sunmak için geçen yıl entegre tesisi kurduklarını belirten Kıdır, şöyle konuştu:

“Tesisimiz yaklaşık 1,5 yıldan beri faal durumda. İlk başlarda 30 kişiyle açtığımız tesisimizde şu anda 200 personelimizi istihdam etmekteyiz. Tekstil imalatımızı kendi bünyesindeki ürünleri model ve kalıp tasarım birinci kalite kumaşlarla ve son model makine ekipmanları ile imalatı yapılmakta olup ürettiğimiz ürünleri yurtdışına 12 ülkeye ihracatı gerçekleşmektedir.”

BAKMADAN GEÇME!