12.3 milyar dolarlık doğrudan yatırım geldi

Güncelleme Tarihi:

12.3 milyar dolarlık doğrudan yatırım geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 09:08

Birleşmiş Milletler; Dünya Yatırım Raporu’nu açıkladı. Buna göre Türkiye, 2016’da tüm olumsuzluklara rağmen 12,3 milyar dolar uluslararası doğrudan yatırım çekti. Geçen yıl Türkiye’deki sıfırdan doğrudan yatırımlar da yüzde 55 arttı.

Haberin Devamı

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve Dünya Yatırım Ajansları Birliği Başkanı Arda Ermut, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansının Dünya Yatırım Raporu hakkında bilgi vererek, “Türkiye, 2016’da tüm olumsuzluklara rağmen 12,3 milyar dolar uluslararası doğrudan yatırım (UDY) çekti. Ekonomik kalkınmamıza, istihdamımıza ve sanayimize ciddi katkılar sağlayan sıfırdan doğrudan yatırımlarda yüzde 55 artış kaydedildi” dedi. Ermut değerlendirme, sıfırdan doğrudan yatırımların uzun dönemde Türkiye ekonomisini dönüştürerek küresel değer zincirine daha çok entegre olmasını sağlayacağını anlattı.

TÜRKİYE EN AKTİFi

Rapordaki değerlendirmelere göre, son yıllarda Türkiye’nin çektiği UDY’nin yarısına yakını imalat sektörüne geldi.

Haberin Devamı

Bu durumun Türkiye ekonomisinin sınai yapısının çeşitliliğinden kaynakladığı değerlendirmesine yer verildi. Aynı şekilde raporda yatırımların karşılıklı teşvik edilmesi ve korunması alanında da Türkiye’nin 7 uluslararası yatırım anlaşması imzalayarak en aktif ülke olduğu da belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!