İZDEMİR enerji, santral yatırımına başlayacak

Güncelleme Tarihi:

İZDEMİR enerji, santral yatırımına başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2009 15:27

İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş'nin bağlı ortağı İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş'nin, tahmini 350 milyon dolar tutarında, 350 megavat kurulu güçteki enerji santrali yatırımına gerekli izinlerin alınması ile başlayacağı bildirildi.

Haberin Devamı

İzmir Demir Çelik Sanayi'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan yazısında, şirketin 27 Temmuz 2007 tarihinde kurulan bağlı ortaklığı İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş'nin tahmini 350 milyon dolar tutarında, 350 megavat kurulu güçteki enerji santrali yatırımına gerekli izinlerin alınması ile başlayacağı belirtildi.

Bu tesiste üretilecek enerjinin, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) bağlantı noktasından ulusal şebekeye verilerek Aliağa bölgesi ve şirketin enerji ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunacağı ifade edilen yazıda, İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin yatırıma başlayabilmesi için gereken izin başvurularında gelinen aşamalar şöyle kaydedildi:

“Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) çalışmaları mevzuata göre yapılıp, ilgili Kurum ve Kuruluşların uygun görüşü alındıktan sonra, Nihai Çevresel Etki Değerlendirme Dosyası tamamlanarak 26 Haziran 2008 tarihinde Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdürlüğü onayına sunulmuştur. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, 18 Şubat 2009 tarihinde, 90 günlük süre içerisinde, sermaye artışı, teminat mektubu verilmesi ve lisans bedeli ödenmesi koşulu ile 'Üretim Lisansı' verilmesi uygun bulunmuş, koşullar süresi içinde yerine getirilmiş ve belgeler izin sürecinin tamamlanması için 25 Mayıs 2009 tarihinde EPDK'ya sunulmuştur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!