118 yıllık İzmir Ticaret Borsası’na ilk kadın başkan

Güncelleme Tarihi:

118 yıllık İzmir Ticaret Borsası’na ilk kadın başkan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2009 00:00

İzmir Ticaret Borsası’nda (İTB) yönetim kurulu başkanlığı seçimlerinde Işınsu Kestelli seçildi.

Kestelli’nin seçilmesi ile 118 yıllık geçmişe sahip İTB’de ilk kez bir kadın yönetim kurulu başkanlığına gelmiş oldu. 12 Şubat’ta yapılan meslek komitesi ve meclis üyesi seçimlerinde meclise giren Emin Dinleten, yönetim kurulu seçimlerinin olduğu gün adaylıktan çekildiğini açıkladı. 51 meclis üyesinden 48’i oy kullandı. 48 oyun 5’i boş, 1’i geçersiz sayıldı. Geçmiş dönem yönetim kurulu başkan yardımcısı, Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası (VOB) Başkanı Kestelli, 42 oy alarak İTB başkanlığına seçildi. Kestelli, 2009-2013 yılları arasında görev yapacak.

İlke imza attık

Işınsu Kestelli, yeni bir dönemin kendilerini beklediğini dile getirerek, "Elbirliğiyle çalışacağız. Herkes İTB’de daha iyisini yapabilmek için yarıştı. Mutluyuz. Kazandık, süpriz olmadı. Bekliyorduk açıkçası. İTB ve İzmir kadın başkan seçerek bir ilke imza attı. Projelerimizi yönetim kurulu toplantısında yapacağımız görev dağılımı çerçevesinde gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Yönetim Kurulu’nda Barış Kocagöz, Ercan Korkmaz, Yalçın Yılmaz, Mehmet Koyuncuoğlu, Bülent Arman, Hakan Cay, Tayfur Akın, İlhan Zincircioğlu, Erol Avni Bozkurt, Derya Pala yeraldı.

Ramiz Eronat, Hüseyin Ekiz, Özhan Şen, Sadık Balcı, Uğur Berköz, Hasan Peker, Reha Sümer, Salih Nejat İblar, Fatih Sözen, Şaban Can, Mehmet Koyuncuoğlu, Ömer Tuncer Halit Kaya, Ercan Korkmaz ve Yalçın Yılmaz da TOBB delegesi seçildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!