UEFA finalini 650 kilo döner, 4 bin dilim baklavayla izlediler

Güncelleme Tarihi:

UEFA finalini 650 kilo döner, 4 bin dilim baklavayla izlediler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2009 00:00

Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk’in Alman Werder Bremen’i 2-1 yenerek son UEFA Kupası’nda mutlu sona ulaştığı gece stadyumda VIP konuklar Türk yemeklerine ve şaraplarına ilgi gösterdi.

Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda VIP ve localarda bulunan 4 bine yakın misafire Divan’nın hazırladığı yemeklerin yanı sıra Kavaklıdere Narince ve Doluca Sarafin şarapları ikram edildi. Gecede 150 kilogram karides, 4 bin dilim baklava, 650 kilogram döner, 40 kilogram mantı, 4 bin adet içli köfte ve 2 bin şişe şarap tüketildi. Divan çalışanı 450 kişinin hizmet verdiği VIP bölümü ve localardaki ünlü konuklar yemeklerden ve Türk şaraplarından memnun kaldıklarını ifade etti.

20 bin şişe bira içildi

Önceki gece İstanbul’da düzenlenen ve 20 binden fazla yabancının izlediği UEFA Kupası final maçında Türk yemeklerini ve şaraplarını yabancılara tanıtma fırsatı doğdu. Birbirinden önemli yabancı ve Türk konuğun ağırlandığı localarda ve VIP bölümünde bulunan 4 bine yakın futbolsever gece boyunca 20 bin şişe bira içti. Maçın uzatmaya gitmesiyle özellikle VIP bölümde bulunan kısımda eğlenceler gece saat 02.00’ye kadar sürdü. Eğlencenin uzamasıyla bu bölümde bulunan taraftarlar da maç boyunca bira ve Türk şarapları içmeyi tercih etti.

Herkes mutlu ayrıldı

UEFA Başkanı Michel Platini gibi isimlerin de ağırlandığı 150 kişilik alan ve 1000 kişilik VIP tribünlerin tasarımını yapan Synopsis firmasının patronu Selçuk Kiper, şu bilgileri verdi: "Gece boyunca VIP misafirlere en iyi hizmeti vermek için çalıştık. Bu tribünlerin konuk ağırlama bölümünde her hangi bir sorun yaşanmaması ve misafirlerin buradan mutlu ayrılması bizim için çok önemliydi. Böylesine önemli bir organizasyonda yer almak için çok çalıştık. Bu tribünlerin konuk ağırlama bölümleri için 6 aylık bir çalışma yaptık."

Shakhtar Donetsk’e 2.5 Bremen’e 1.5 milyon Euro

UEFA
Kupası’nda mutlu sona ulaşan Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk, kasasını da doldurdu. Kupayı kaldıran Ukrayna ekibi şampiyonluk primi olarak 2 milyon 500 bin Euro gelir elde etti. Alman Werder Bremen ekibi de kupaya veda etmesine rağmen finale kaldığı için 1 milyon 500 bin Euro’nun sahibi oldu. UEFA bu yıl son defa kupada mücadele eden takımlara yaklaşık 30 milyon Euro ile 40 milyon Euro arasında performans parası dağıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!