Halkbank'tan müşteriye özel kriz planı

Güncelleme Tarihi:

Halkbanktan müşteriye özel kriz planı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2009 15:46

Küresel kriz nedeniyle, vatandaşın borç ödemekte zorlanmaya başlaması hem hükümeti hem de bankaları çözüm arayışına yöneltti.

Haberin Devamı

 Halk Bank, hükümetten önce, nakit akışı bozulan müşterilerinin borçlarını kolay ödemeleri için yeni formüller üzerinde çalışıyor. Banka yönetimi ödemesiz dönem, taksit atlama, öde atla ya da nakit akışına göre 3 ayda, 6 ayda bir ödeme gibi seçenekleri müşterilerine sunmaya hazırlanıyor.

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’in geçen hafta, 5. tedbir paketinin bankalar ile müşterileri arasındaki sıkıntıları gidermeye yönelik olacağını açıklamıştı. Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, her şeyi devletten beklememek gerektiğini belirterek,  içinden geçilen dönem itibariyle müşteri lehine birtakım düzenlemeler yapılması gerektiğine dikkat çekti. Bankaların kendi insiyatifleriyle bazı

Aysel ALP YAZIYOR

düzenlemeler yapabileceklerini söyledi. Halk Bank olarak, takipteki müşterileri ile sıkıntıya düşme ihtimali olanları rahatlatmaya yönelik bazı formüller üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Kuru, hem bireysel hem de kurumsal müşterilere yönelik bu düzenlemelerle ilgili yapılan çalışmaları şöyle özetledi:

Haberin Devamı

“Müşterimizin kredi aldığı dönemdeki nakit akışı bozulmuş olabilir. Bu nedenle bugün ödeme konusunda aynı performansı gösteremeyebilirler. Kredibil olan ama kriz nedeniyle nakit akışı bozulan bu tür müşterilerimiz için ödemesiz dönem, öde atla ya da nakit akışına göre 3 ayda, 6 ayda bir ödeme gibi seçenekler üzerinde çalışıyoruz. Sonuç olarak burada vadeyi olabildiğine uzatarak, taksit miktarlarını düşürmek istiyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!