Alman üniversitesi’nin satışında prensip anlaşması

Güncelleme Tarihi:

Alman üniversitesi’nin satışında prensip anlaşması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2009 00:00

Almanya’da Türk yatırımcının satın almak üzere girişimde bulunduğu özel Witten-Herdecke Üniversitesi için yeniden pazarlık masasına oturuldu.

Yapılan görüşmelerde prensipte makul bir fiyat üzerine anlaşma sağlandığı açıklandı. ESI Holding danışmanı ve proje sorumlusu Hakan Bağtaş, görüşmelerle ilgili şunları söyledi:

"Üniversite yönetimi son görüşmede bize isteklerini bildirdi. Biz de fiyat konusunda yatırabileceğimiz azami miktarı söyledik. Fiyat oldukça aşağıya çekildi. Ödemeler konusunda da kolaylık sağlayacaklar. Paranın tamamı bir seferde değil, taksitler halinde ödenecek. Onlar bu ayın son haftasında NRW Eyalet Başbakanı ile bir araya gelerek bir durum değerlendirmesi yapacaklar. O zamana kadar biz de göndermiş oldukları evrakları inceleyerek bir kár-zarar değerlendirmesi yapacağız. Yatırımcımıza son bilgileri verdikten sonra durumu netleştireceğiz. Prensipte anlaştık. Ancak iki tarafın da onay vermesi durumunda üniversite ile yatırımcıyı bir araya getireceğiz."

Alman gazetelerinde, üniversiteyi almak isteyen kişinin Türkiye’de profesörlük yaptığı ve Cumhurbaşkanı Abdulah Gül’e yakın birisi olduğuna dair spekülasyonlar var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!