Eczacılara kötü noterlere iyi haber

Güncelleme Tarihi:

Eczacılara kötü noterlere iyi haber
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2008 00:00

Hükümet, Meclis’te dün gece bütçe tasarısına eklediği son dakika hükümleriyle Danıştay, belediyeler ve eczacılara gol attı. Son değişikliklerle bütçedeki IMF ayarı da tamamlandı.

TBMM Genel Kurulu’nda dün gece görüşmeleri tamamlanan Bütçe Tasarısı’nda sürpriz önergeler gündeme geldi. Muayene ücretlerinin eczaneler aracılığıyla tahsil edilmesini güvence altına almak amacıyla Bütçe Yasası’na özel hüküm eklendi. Böylece Maliye Bakanlığı’nın halen tebliğle yürüttüğü uygulamanın yasal dayanakla devam etmesi öngörüldü. Tüm Ecza İşverenleri Sendikası, bu uygulamanın dayandığı tebliğin iptali için Danıştay’a dava açmıştı. Hükümet ise Danıştay’dan çıkabilecek olası bir yürütmeyi durdurma ve iptal kararına karşı önlem alındı. Muhalefet sözcüleri, "Ankara’ya eyleme gelen eczacılarla dalga geçiyorsunuz" diye tepki gösterdi.

Noterden araç devri

Bazı banka ve sigorta muameleleriyle ikinci el araçların satış işlemlerinde notere gitme zorunluluğunu kaldıran düzenleme ise yeniden ertelendi. Yeni değişiklikle, 31 Aralık 2009’a kadar bu işlemlerin yine noterlerde yapılması hükme bağlandı.

Belediyeler vergisi kadar borçlanacak

İl
özel idareleri ile belediyelerin büyük tutarda maddi kaynak gerektiren projeler için yapacakları borçlanmalar disipline alındı. Belediyeler ve belediye şirketlernin faiz dahil iç ve dış borç miktarları, 2009 içinde toplamaları öngörülen vergi miktarından fazla olamayacak. Bu şart, büyükşehir belediyeleri için vergi miktarının bir buçuk katı olarak uygulanacak. Belediye Gelirleri Yasası uyarınca belediyelerce alınan elektrik ve havagazı tüketim vergisi de 2009’da genel bütçeye aktarılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!