Çimsa üretime ara verdi, bakım yapacak

Güncelleme Tarihi:

Çimsa üretime ara verdi, bakım yapacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2008 10:20

Çimsa Çimento, stokları eritmek için üretime ara verdi. Bu sürede bakım çalışmalarına yoğunlaşılacak.

Haberin Devamı

Çimsa'dan Borsaya yapılan açıklamada, klinker stoklarını azaltmak amacıyla, şirketin Eskişehir Çimento fabrikasındaki mevcut iki üretim hattından ikinci üretim hattındaki üretim faaliyetlerinin 2 Ocak 2009 tarihine kadar geçici olarak durdurulduğu bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Duruş, şirketimizin sürekliliğini etkileyecek bir duruş olmamakla birlikte, durdurulan hattın şirketin şirketimiz günlük üretimi içindeki payı yüzde 16 oranında olup, bugünkü piyasa şartlarına göre satışlara etkisi yoktur. Stoklar makul seviyeye düştüğünde üretim yeniden başlayacaktır.”

Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu
, üretim planları dahilinde, Eskişehir Çimento fabrikasındaki ikinci üretim hattının üretim faaliyetlerini, 2 Ocak 2009 tarihine kadar geçici olarak durduklarını söyledi. Hacıkamiloğlu, bu süre içerisinde fabrika çalışanlarının, bayram tatili haricinde fabrikada devam etmekte bakım çalışmalarına yoğunlaşılacağını da sözlerini ekledi. Hacıkamiloğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Yurtiçi ve dışındaki ekonomik gelişmeleri ve yerel, bölgesel ve küresel pazarlardaki hareketleri yakından gözlüyor ve üretim planlarımızı gereğince gözden geçiriyoruz. Bilindiği üzere kış dönemi, çimento satışlarının görece olarak yavaşladığı bir dönemdir. Üretim planlarımız doğrultusunda stoklarımızı eritmek için böyle bir karar aldık ve uyguluyoruz.”

“Faaliyetlere ara yok, Eskişehir fabrika çalışanlarımız bakım çalışmalarına yoğunlaşacak”

Eskişehir fabrikasında çalışmaların sürdüğünü belirten Hacıkamiloğlu, “Üretime ara vermemiz, fabrikamızda mesai olmadığı şeklinde algılanmamalı. Fabrikamızın çalışanları, üretime ara verdiğimiz bu dönemi, işlerinin başında, planlı bakım çalışmalarına yoğunlaşarak değerlendiriyorlar. Fabrikamızda, çalışmalarımız sürüyor” dedi.

“Diğer fabrikalarımızda üretim tam kapasite devam ediyor"

Hacıkamiloğlu, Çimsa’nın diğer çimento fabrikalarında üretimin normal seyrinde devam ettiğini de sözlerine ekledi ve şöyle konuştu: “Çimento ve beton satışlarımız geçen yılın da üzerinde seyrediyor. Türkiye’nin 4 ilinde yer alan diğer çimento ve klinker üretim tesislerimizde, üretime tam kapasite devam ediyoruz.”

Haberin Devamı

Çimsa Eskişehir Fabrikası ikinci üretim hattı, 2 Ocak 2009 tarihi sonrasında planlandığı şekilde üretime yeniden başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!