Petrolde ÅŸok düÅŸüÅŸ

Güncelleme Tarihi:

Petrolde şok düşüş
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 13:14

Uluslararası piyasalardaki dalgalanma petrol fiyatlarını çok kötü vurdu.

Haberin Devamı

Brent petrolün varil fiyatı 77 dolara kadar gerilerken, yüzde 6'nın üzerinde değer yitirdi.

Petrol fiyatları haftalık bazda 2004 yılından bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

Piyasa çöküşünden son kareler... Â

Piyasalardaki dalgalanma petrolde de kendisini gösteriyor. Ekonomik büyümenin duracağı ve petorle olan taklebin azalacağı beklentileri, yüksek dolar ve artan spekülatif işlemlerle birleşince petrolde son yılların en büyük düşüşü yaşandı.

ABD tipi ham petrolün varil fiyatı bugün 5 dolardan fazla değer yitirirken, oransal bazdaki kayıp yüzde 6.3 oldu. Petrolün varili 81.13 dolara kadar gerilerken, Londra'da Brent tipi petrolün fiyatı ise 77 doların altına indi.

ÜÇ AYDA YARI YARIYA DÜŞTÜ

Haberin Devamı

Petrol fiyatı ABD'de bu yıl içinde gördüğü en düşük seviyeye geriledi. Henüz üç ay önce 147 dolara kadar tırmanan dolar, böylece aradan geçen süre içerisinde yüzde 50'ye yakın değer yitirmiş oldu.

Borsalarda olduğu gibi petrolde de panik satışlar olduğunu belirten MF Global analisti Robert Laughlin, "petrol piyasası hisse senedinde yaşananlar nedeniyle büyük baskı altında. Korkarim ki finansal piyasalarda işler düzelene kadar petrol de kendine gelemeyecek" dedi.

Hudson Capital Energy analisti Jonathan Kornafel de artık kimsenin altın dışındaki emtialara yatırım yapmadığını söyledi. Kornafel, "Kredi krizinin etkisiyle herkes elinde ne var ne yok satıyor. SaÄŸlıklı varlıklar bile sorunlu varlıklarmış gibi deÄŸerinin altında gidiyor" dedi.Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!