100 milyon doları geçtik sıra halka açılmaya geldi

Güncelleme Tarihi:

100 milyon doları geçtik sıra halka açılmaya geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 00:00

Türkiye’de 21 havalimanına yıllık ortalama 700 bin ton uçak yakıtı taşıyan, hergün akaryakıt istasyonlarına 7 milyon litre akaryakıt ulaştıran ve 2005 yılında 100 milyon doların üzerinde ciro elde eden Reysaş Lojistik, Ocak 2006’da halka açılıyor.

Türkiye’de halka arz edilen ilk lojistik firması olmak için çalışmalara başladıklarını anlatan Reysaş Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, "Halka açılarak elde edeceğimiz geliri içerde ve dışarda yatırımlarda kullanacağız. Bu gelir ile depolama kapasitemizi, demiryolu ile taşımacılığı ve filomuzdaki araç sayısını arttırmayı planlıyoruz. Özellikle yurtdışında önemli projelere imza atmak istiyoruz" diye konuştu.

DÜNYA ŞİRKETİ: "Türkiye’nin AB vizyonu ile müzakerelere başlaması bile Türkiye’nin hareketlenmesine, çeşitli sektörlerdeki yatırımların hızlanmasına neden oldu diyen Döven şöyle devam etti: "AB üyeliğinin, üye olan ülkelerin lojistik ve taşımacılık sektörüne yaklaşık yüzde 10 ek büyüme sağladığı tespit edilmiş. Reysaş olarak zaman kaybetmeden bu büyüme ve yatarım ortamındaki yerimizi almak istiyoruz. Türkiye ile birlikte büyümek istiyoruz. Önce Avrupa’nın sonra da dünyanın önemli lojistik şirketlerinden biri olma hedefi ile çalışıyoruz." Döven, ayrıca borsaya kote olmalarının ardından, başka lojistik firmalarının da halka açılacağını ve böylece söktöre hareket geleceğini de kaydetti.

100 MİLYON DOLAR CİRO: Toyota, Procter&Gamble, D&R, Pınar, Petrol Ofisi, Cargill, Pepsi Cola, Philip Morris, Mey İçki, Ford Otosan, Arçelik, Efes Pilsen ve Carraefour gibi büyük şirketlere lojistik hizmeti verdiklerini anlatan Döven, 2005 ciro beklentilerinin 100 milyon dolar üzerinde ve 2006 hedeflerinin ise yüzde 30-40’lık bir artış olduğunu belirtti.

Ayda 10 milyon metrekare yol

DURMUŞ Döven, Reysaş’la ilgili olarak şu bilgileri verdi: "1990 yılında kurulan Reysaş, toplam 1249 araçlık bir filoya sahip. 9 değişik noktada toplam 61 bin metrekare depolama alanını bulunan şirket, yılda ortalama 375 bin aracı yurtiçine ve yurtdışına taşıyor. Akaryakıt istasyonlarına günde 7 milyon litre akaryakıt, LPG, madeni yağ ve 21 havalimanına yılda 720 milyon litre jet yakıtı taşıyor. Ayda 10 milyon kilometre yol kat ediyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!