100 lira taksitle konuta 12 kat talep geldi, Erdoğan‘Sözümüzü tutuyoruz’ dedi

Güncelleme Tarihi:

100 lira taksitle konuta 12 kat talep geldi, Erdoğan‘Sözümüzü tutuyoruz’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2009 00:00

İstanbul-Kayabaşı’nda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ve orta vadede 60 bin konutu bulacak uydu kentte, 100 lira taksitle ve peşinatsız daire heyecanı yaşandı.

Yoksullar için TOKİ tarafından yaptırılan 504 konut için 6 bin 320 başvuru gelmişti. Dünkü çekiliş sonunda 5 bin 816 aile ev sahibi olma hayalini başka bahara ertelerken; törene Ankara’dan canlı bağlantı ile katılan Başbakan Erdoğan, “Seçimlerden önce sosyal güvencesi olmayan yurttaşlara 100 lira taksitle ev sözü verdik. Şimdi bu sözü yerine getirmenin gururu içindeyiz” diye konuştu.
TOKİ 280 bin konut yaptı
Bu projenin yıllardır özlemi olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, “Özellikle hiçbir geliri olmayan vatandaşlara imkan yaratmanın düşüncesi ve endişesi içindeydim. Şimdi bu adım atıldı. Daireler  2010 yılının Ağustos ayında sahiplerine dağıtılacak” dedi. TOKİ’nin 81 il, 657 ilçe ve 1445 şantiyede inşaat çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Erdoğan; TOKİ’nin yaptırdığı konut sayısının 390 bine ulaştığını hatırlattı ve bunlardan yaklaşık 280 bininin tamamlandığını bildirdi. TOKİ’nin sadece konut değil, hastane, okul, alışveriş merkezleri, sosyal tesisler, sağlık ocakları da yaptığına işaret eden Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:
Daireler Ağustos 2010’da teslim
“Son seçimlerden önce hiçbir sosyal güvencesi olmayanlara 100 lira taksitle ev sözü vermiştik. Şimdi bu sözü yerine getirmenin gururu içindeyiz. Kayabaşı toplu konutları, Başakşehir ilçesinde 5.5 milyon metrekarelik (5500 dönüm) inşaat alanını kapsıyor. Alanın üçte birine deprem konutları, üçte birine alt gelir grubu konutları, üçte birine ise gelir paylaşımı konutları yapacağız. Bu bölgede 15 bin 704 konutun inşaatına başladık. 504 konutu 2010’un ağustos ayında inşallah teslim edeceğiz. Burada asıl sorumluluk TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’da. O da takip edecek ben de takip edeceğim. Vatandaşlar bu konutlara peşinat ödemeyecek. 280 ay gibi uzun bir vadede ayda 100 lira taksit ödeyerek kiranın bile çok altında bir ödemeyle bu konutlara sahip olacaklar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!