100 bin kişiye iş yarattık

Güncelleme Tarihi:

100 bin kişiye iş yarattık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2011 00:00

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, sektörün kayıt içi ekonomiye geçiş ve istihdam sağlamakta lokomotif olduğunu belirterek, “2010’da 70 bin yeni istihdam yarattık. Bu yıl eylül ayı itibariyle 80 bin olan bu rakam, yıl sonu 100 bine doğru gidiyor” dedi.

ALIŞVERİŞ Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, perakende sektörünün gücünü etkin kullanmaları gerektiğini vurgulayarak, “Durmak yok, bisikleti çevirmezsek, bu çarkı döndürmezsek, bu çarkı yatırımla ve istihdamla desteklemezsek kalkınmanın, büyümenin, gereksinimi olan gerekli adımları atmamış oluruz. 2010’da 70 bin kişiye istihdam yaratan sektörümüz, bu yıl eylül ayına kadar 80 bin kişiye iş kapısı açtı. Rakam yıl sonunda 100 bini bulur” diye konuştu.

Büyümenin barometresi

“14. AMPD Perakende Zirvesi”nde konuşan Nane, krizin Çincede fırsat anlamına da geldiğine işaret ederek, “Bu, ülkemizin önemini bir kez daha ortaya çıkardı. Biz akıllı bir stratejiyle bunu fırsata dönüştürebilecek ortamın, coğrafi konumun, ekonomik büyümenin içindeyiz” dedi. Perakende sektörünün büyüme ve ekonominin barometresi olduğunu, tüketicideki her değişikliği anında yansıtabildiğini kaydeden Nane, herhangi bir gelişmenin aynı gün satışlara yansıdığını, aynı gün sektör olarak bunun pozitif ya da negatif anlamda sinyallerini verebildiklerini kaydetti.

2012 zor geçecek

2012’nin Avrupa’daki durum nedeniyle biraz zor geçeceğini de vurgulayan Nane, şöyle konuştu: “Bize 100 yıl önce ‘hasta adam’ diyenler bugün kendilerine baktıklarında ne görüyorlar? Ben bu konunun altını çizmek istiyorum. Bu aynı Kırkpınar’da er meydanına çıkmış cazgırın söylediği gibi, ‘Altta kaldıysak yerinecek, üste çıktıysak sevinecek’ bir durum değil. Bu, Türkiye’nin geldiği durumun altını çizmek için çok güzel bir örnektir.”

Asya Pasifik’ten 17 fuar

Nane, 2013 yılında AMPD olarak Asya Pasifik Perakendeciler Federasyonu organizasyonunun başkanlığını ve fuarının yürütücülüğünü üstlendiklerini belirterek, 2013 yılında 17 Asya Pasifik ülkesinin Türkiye’de fuar yapacağını, Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore gibi ülkelerin Türkiye’ye geleceğini kaydetti.

Kriz sayesinde yerimizi gördük

EKONOMİ Bakanı Zafer Çağlayan, 2008 krizinin, Türkiye’nin farkını, özelliğini, siyasi ve ekonomik istikrardaki yapısını ortaya koyan en net dönem olduğunu vurgulayarak, “2008’de kriz çıkmasaydı ama iyi ki çıkmış. Türkiye de gelmiş olduğu noktayı en iyi şekilde gösteren ülke oldu. Geçmişte Türkiye’ye hasta muamelesi yapılırdı. Şimdi kimin hasta, kimin sağlıklı olduğu ortada” dedi.

2.5 milyar dolar var, araba kiralık

TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, İMKB’de şirketin değerinin 1.5-2.5 milyar dolar arasında gidip geldiğini belirterek, şöyle konuştu: “Ama beni buraya getiren araba bile kiralıktır. Bir arsamız, iş makinemiz yoktur. Terminal binaları, sivil havacılık örgütlerinindir. Bizim entelektüel sermayemiz, sosyal sermayemiz çok yüksektir.”

2011 AMPD Ödülleri sahiplerini buldu

Yılın Pazarlama Kampanyası Ödülleri: Gebze Center (AVM), YKM (perakende)
Perakendede Yılın Teknoloji Uygulaması Ödülü: Migros
Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü: YKM
Yılın Yaratıcı Perakende Konsepti Ödülü: Turkcell TİM
Yılın AVM’si: Kentpark
Yılın AVM’si (Outlet): Optimum Outlet Adana
Yılın AVM’si (Yenileme-Büyütme): Galleria
Yılın Perakende Kuruluşu Ödülleri: Süvari (zincir mağaza), Migros ve BİM (market)
Jüri Teşvik Ödülü: Birebir Market
Jüri Özel Ödülü: Korupark
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!