10 gün 10 gece otomobil şenliği

Güncelleme Tarihi:

10 gün 10 gece otomobil şenliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dün İstanbul'da başlayan ve 10 gün sürecek olan Auto Show'97 Fuarı'nda, 21'nci yüzyılın otomobilleri sergilendi. CNR Fuarcılık tarafından organize edilen ve Türkiye'nin en büyük fuarı olan Auto Show'97, otomobiller kadar karnavalı andıran şovlarıyla da ilgi gördü. Fuarda, 153 milyar liradan satılan Ferrari F50 modeli de sergileniyor.

Beşinci Uluslararası Otomobil Fuarı Auto Show'97 dün İstanbul'da açıldı. CNR Fuarcılık ve İthal Otomobil Mümessileri tarafından düzenlenen fuar, 7 Aralık 1997 tarihine kadar gezilebilecek. Otomobilseverler 10 gün boyunca bugünün ve 21'nci yüzyılın otomobillerini görme fırsatı bulacaklar.

Atatürk Havalimanı karşısındaki Dünya Ticaret Merkezi'nde 3 salonda 32 bin metrekarelik alan üzerinde gerçekleşecek 5'inci Uluslararası Otomobil Fuarı'na 33 otomobil markası katılıyor. Hızla büyüyen fuar alanının gelecek yıl 52 bin metrekarelik bir büyüklüğe ulaşması bekleniyor.

Türkiye'nin en büyük fuarı Auto Show'97, otomobil dünyasının tüm markalarını en son yeniliklerle bir araya getiriyor.. Fuarda firmalar tarafından düzenlenen gösteriler, Broadway müzikallerini aratmıyor.

Her gün saat 11.00 ile 21.00 arasında ziyaret edilebilecek olan fuar nüfus sayımı nedeniyle 30 Kasım 1997 pazar günü 19.00-24.00 saatleri arasında açılacak. Her saat başı Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünden ücretsiz otobüs servisi de olacak.

Geleceğin otolarının İstanbul çıkarması

Bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı'nda 21'inci yüzyılın otomobilleri İstanbul'a çıkarma yaptı. Otomobil üreticilerinin yeni geliştirdikleri teknolojileri gösteren geleceğin otomobilleri, bugünden Türk otomobilseverlerin beğenisine sunuldu. Fuarda, Toyota'nın MRJ, Chrysler'in Prowler'ı, Hyundai'nin SLV'si, Kia'nın KMX-4 modeli ve Peugeot'nun Touraeg'i dikkat çekti.

Hem yürek, hem cep yakıyor

Fuarda sergilenen otomobiller bu yıl ziyaretçilerin hem yüreklerini hem de ceplerini yakacak. Dış görünüşleriyle yürekleri, fiyatlarıyla da cepleri yakan bu otomobillerin başında İtalyan Lamborghini ve İtalyan Ferrari geliyor. Ferrari'nin fiyatı 800 bin dolar olan F 50 modeli fuarın en pahalı otomobili olma özelliğini taşıyor. Ferrari F 50'yi 350 bin dolarlık fiyatıyla Lamborghini Diablo VT modeli izliyor.

Dünyada sadece 349 adet üretilen ve geçtiğimiz eylül ayında üretimine son verilen F 50 modeli İstanbul'da Türk otomobilseverlerin beğenisine sunuldu. F 50 modelinde 1991 yılında Ferrari'nin Formula yarışları için geliştirdiği 4.7 litrelik motor kullanılıyor. 520 beygir gücündeki motorun ulaştığı en yüksek hız 325 kilometre. Lamborghini Auto Show'da iki modeli Diablo SV ve VT modellerini sergiledi. Diablo VT'nin satış fiyatı 350 bin dolar, Diablo SV'nin satış fiyatı ise 300 bin dolar.

Türk tasarımcıdan çılgın otomobil

Fuar’da ilk defa Türk tasarımcı Murat Günak’ın dizayn ettiği konsept oto Touareg sergileniyor. Türkiye'nin gururu Peugeot Tasarım Merkezi Başkanı Günak’ın tasarımı olan 2000'li yılların otomobili Tuareg'in büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Yarının makam otosu

Hyundai fuara ilginç bir konseptle katıldı. 21'inci yüzyılın makam otosu olarak gösterilen SLV’in en önemli özelliği bir ofis gibi dizayn edilmesi. Kapıları yukarı doğru açılan konsepti Sinem Güven tanıttı.

Broadway müzikali

Amerikan otomobil devi Chrysler'in Auto Show'97 Fuarı'nda sergilediği konsept otomobili Prowler büyük ilgi görecek. Türk otomobilseverleriyle ilk defa tanışacak Chysler Prowler'ın tanıtımı Broadway müzikallerini aratmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!