10 bin Türk bayram için Paris'e gitti

Güncelleme Tarihi:

10 bin Türk bayram için Parise gitti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bayram tatili nedeniyle İstanbul'dan Paris'e görülmemiş bir Türk turist akını yaşandı. 10 binden fazla Türk turisti THY'nin tarifeli 27 uçağı ile çeşitli şirketlere ait 22 charter uçağı taşıdı.

Paris şimdiye kadar görülmemiş bir Türk turist akınına uğradı. Tatili fırsat bilerek yurtdışına giden Türklerin Kurban Bayramı'nda en çok tercih ettikleri tatil yerlerinden birisi Paris oldu. Sadece İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Paris'in Orly ve Charles de Gaulle havaalanlarına Türk Hava Yolları tarifeli 27 sefer yaparken, tarifesiz charter uçakları da 22 seferle 10 binden fazla kişiyi Paris'e taşıdı. Paris'e en yoğun gelişler 3-5 Nisan günleri oldu. Uçaklar tıklım tıklım gelirken dönüşler 15 Nisan gününe kadar doldu. Türkiye'den ayrıca Air France'la direkt, Belçika Hava yolları Sabena ile Brüksel aktarmalı, Hollanda Kraliyet Hava yolları KLM ile Amsterdam aktarmalı, İsviçre havayolları Swissair ile Zürich aktarmalı ve Lufthansa ile Frankfurt aktarmalı gelen Türk turisler, Paris'e tam anlamıyla çıkarma yaptılar.

5 KİŞİDEN İKİSİ TÜRK

Türkiye'den gelen tatilciler Lafayette, Printemps gibi mağazalara akın ederken, restaurant, cafe, bar ve diğer alışveriş merkezlerindeki insanların nerdeyse yüzde 40'ını Türkler oluşturdu. Champs Elysees Bulvarı'nda gezerken 5 kişiden ikisi hatta üçü Türkçe konuşuyor, Eyfel kulesi, Trocadero Meydanı, Notre-Dame, Sacre Coeur Türk turistlerle dolup taşıyor.

Bir iki gün Paris'te kalan çocuklu aileler daha önce reservasyon yaptırmışlarsa başkent dışında yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki Disneyland'a akın ediyorlar. Paralı turistler ise lüks otellerle modaevlerinin bulunduğu Avenue Montaigne'deki butiklerde milyarlarca lira harcıyorlar. Bir kısım paralı turist Fransa'nın kış sporları merkezleri Megeve, Courchevel, Aix-les-Bains, Cahomonix gibi milyarderlerin gittiği yerleri tercih ederken bir kısmı da Nice, Cannes ve Saint Tropez'ye giderek gözden uzak kaçamak yapıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!