1 saatlik yol 5 dakikaya indi

Güncelleme Tarihi:

1 saatlik yol 5 dakikaya indi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2012 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açılışını bizzat yaptığı 2 bin 25 metre uzunluğunda iki tünelden oluşan Çayırbaşı–Sarıyer tüneli Hacıosman Bayırı’ndan Kilyos Caddesi’ne giden mesafeyi 1 saatten 5 dakikaya indirdi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan makam aracını kullanarak Çayırbaşı Sarıyer tünelinini açılışını bizzat yaptı. 2 bin 25 metre uzunluğunda iki tünelden oluşan proje Hacıosman Bayırı’ndan Kilyos Caddesi’ne giden mesafeyi 1 saatten 5 dakikaya indirdi. Başbakan Erdoğan İstanbul’da ‘Yedi Tepe Yedi Tünel’ anlayışıyla yola çıktıklarını belirterek şunları söyledi:

Kıskançlık öldürüyor

İstanbul’un yedi tepesine yedi tünel anlayışıyla bu yola çıkmıştık. Projemizin ikincisini de bugün hizmete açıyoruz. Zira bizim temel değişmez bir ilkemiz var. Ne aldatan olacağız ne aldanan. Biz yaparız birileri bakar. Onların zaten yapmak diye de bir derdi yok. Biz üretiriz diğerleri laf üretir farkımız bu. Bu projenin ilk etabı Kağıthane-Piyalepaşa tünelini 2009 yılının Mart ayında yine İstanbullu hemşehrilerimizle açmıştık. Ülkemizde bir şey var. Bu çok sıkıntılı. Bizi kıskançlık öldürüyor. Birileri bir şey yapamıyorsa, yapanın attığı adımın da önünde duruyorlar.

Haberin Devamı

Üniversite engelleri

Derdimiz aslında Taksim’den geçen metroyu Maslak’taki İTÜ kampüsünde çıkarmaktı. Orada bir triyaj alanı oluşturalım demiştik. İSKİ’nin orada devasa bir yeri vardı. Biz yerin altında olmaya kotundan da istifade etmek suretiyle açığa çıkacak vagonların bakımını yapacağımız bir alan vardı. Ne yazık ki o zamanın üniversite yönetimi inanır mısınız bana hendek atlattı. Bize onu yaptırtmadı. Bu da olmazsa olmaz birşeydi. Mecburen sanayi mahallesinin orada yerin altında triyaj alanı yapmak durumunda kaldık ki o da bize 250 milyon liraya mal oldu. Bu tür şeylerle uğraşıyoruz.

Kıyameti kopardılar

Bu tünelle Hacıosman bayırından Kilyos Caddesi’ne ulaşmak isteyen sürücülerimiz 1 saatlik yolu 5 dakikada kat edecek. Hani şimdi ulaşımda kolaylık deniliyor ya. Burada iki ay köprülerin tamiriyle alakalı bir adım atıldı. Yazılı ve görsel medyanın kopardığı kıyameti biliyorsunuz. Bu köprüler tamir bakım olmayacak mı? Bu bakımlar yapılmasın diye bir felaketle karşı karşıya kalacak olursak o zaman ne diyeceksiniz? Bunun için de en uygun mevsim ne zaman? Yaz. Neden? Okullar kapalı. Bu süre içinde bunu süratle yapalım dedik. Birçok kulp taktılar. Şu anda bitti okullarla beraber bu sıkıntı aşılıyor.

Haberin Devamı

Köprü ihalesi yapıldı

Üçüncü köprüyü bitirdigimiz andan itibaren daha da rahatlayacağız. Köprünün ihalesi yapıldı. Çalışmalar başladı. Ağır vasıtaları FSM’den kaldırıp 3. köprüye sevk ediyoruz. Marmaray başlayacak o da hizmete girecek toplu taşımada raylı sistemin vereceği hizmet var. 2015’te ise otomobil yani lastikli sistem dediğimiz Ahırkapı’dan aynı şekilde Haydarpaşa’ya gelecek olan iki katlı tüpgeçit var. O da devreye girdiğinde bu geçişler bizi daha da rahatlatacak. Son sekiz yılda yaptığımız kavşak ve yolların sayısı 259’a ulaştı.

‘Gidin metroya binin’

KADIKÖY-Kartal Metrosu’na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da binmesini tavsiye eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kadıköy Belediyesi kendi elinde. Kadıköy-Kartal ziyareti yaparsa isabetli olur. Hiç olmazsa metroyu görür. Lüks bir taşımacılığı görmesi bakımından iyi olur. Orası muhalefetin belediyesi diye bakmıyoruz. Burada benim halkım var” dedi.

Haberin Devamı

370 milyon liralık açılış

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Sarıyer Çayırbaşı Tüneli ile 20 kavşak ve yolun toplam yatırım bedeli 370 milyon 660 bin TL oldu. 6 Haziran’da açılan 4 bin 20 metrelik iki tüpten oluşan Sarıyer-Çayırbaşı tünelinin yüksekliği 8 metre, yol genişliği 12 metre. Tünelle Hacıosman bayırından Kilyos Caddesi’ne giden mesafe yüzde 40 azaldı ve yaklaşık 1 saatlik yolculuk 5 dakikaya indi. Bölgeye erişimde tek ana arter olan sahil yolunun trafik yükü azaltan tünel, Kilyos ve Zekeriyaköy bölgesini ilçe merkezine girmeden ana artere bağladı. Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli’nde günlük ortalama 18 bin araç geçti. Tünel sayesinde yıllık toplam tasarruf ise, 59 milyon 760 bin TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!