1 milyar Euro kredi verdi, 480 milyon Euro’sunu kamyoncular kullandı

Güncelleme Tarihi:

1 milyar Euro kredi verdi, 480 milyon Euro’sunu kamyoncular kullandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2012 00:00

Mercedes-Benz Finansal Hizmetler Türkiye (MBFH), geçen yıl Türkiye tüketici finansmanı sektöründe portföy büyüklüğünde ilk sıraya, otomotiv portföy büyüklüğü açısından ise dördüncülüğe yerleşirken, kullandırdığı rekor kredi ile banka ve finans şirketlerini kıskandırdı.

Haberin Devamı

Türkiye’de tek bir markaya hizmet sunan finansman şirketi olmasına rağmen pek çok banka ve finansman şirketini geride bıraktıklarını söyleyen, şirketin portföy büyüklüğünün geçen yıl ikiye katlandığını belirten MBFH Genel Müdürü Tolga Oktay, “2011 yılında başlangıç portföyünden daha yüksek bir işlem hacmi gerçekleştirerek yüzde 80 büyüme yakaladık. Kurum tarihinde ilk kez, Mayıs 2012 itibariyle, portföy büyüklüğü 1 milyar Euro’yu (2.4 milyar TL’yi) aştı. Bu rakamla Daimler Financial Services AG Avrupa bölgesinde de 5’inci sıradayız” dedi.

Ekonomiye katkı

MBFH’nin portföyünün yüzde 80’ini, büyük çoğunluğu Türkiye’de üretilen ticari araçların oluşturduğunu belirten Oktay, şunları söyledi: “11 yıldır Türkiye’de otomotiv ve özellikle karayolu, yük, yolcu taşımacılığı ve inşaat sektörlerine finansal hizmet sağlayan MBFH, bu sektörlerdeki işletmelere destek vererek Türkiye ekonomisine katkı sağlıyor. Mayıs ayı itibariyle MBFH’nin uzun vadeli olarak ülke ekonomisinde yarattığı dolaylı yabancı yatırım 1 milyar Euro’yu aşmış bulunuyor. 1 milyar Euro’luk kredinin yüzde 48’i kamyon, yüzde 22’si otobüs, yüzde 12’si hafif ticari ve yüzde 18’i binek araç için verildi. Iğdır, toplam kredi içinde yüzde 4 payla (40 milyon Euro) en fazla kamyon kredisi kullanan illerin başında.”

Haberin Devamı

A serisi ve Citan geliyor

MBFH Türkiye’de ilk yılını dolduran Genel Müdür Tolga Oktay, “Gelişmekte olan piyasalar arasında en önemli ülkelerden biri kabul edilen Türkiye’nin ekonomik başarısı, şirketimizin büyüme stratejisinde temel etkenlerden biri. Türkiye’de Mercedes-Benz, lider pozisyonunu yeni Mercedes-Benz A Serisi, yeni kompakt modeller ve yeni ticari araç Mercedes-Benz Citan ile daha da geliştirecek” diye konuştu.

Sektörde ilk sırada

BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) 2011 sonu verilerine göre, otomotiv sektöründe en aktif finansman şirket-lerinde ilk sırayı Mercedes-Benz Finansal Hizmetler (MBFH) alırken, VDF ikinci sırada, Koç Finans üçüncü sırada, Teb Cetelem dördüncü ve Koç Fiat beşinci sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

1 milyar Euro’yu 80 kişi yönetiyor

DAIMLER Financial Services AG tarafından, Türkiye’de 2001’de kurulan MBFH çatısı altında, tüketici finansmanı, finansal kiralama, uzun dönem kiralama ve sigorta üzerine dört ayrı şirket hizmet veriyor. Dört şirkette toplam 80 kişilik ekip, 1 milyar Euro’yu yönetiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!