1 milyar dolarlık koleksiyonu boşanacağı eşinden saklamak için ‘dünya turu’na çıkardı

Güncelleme Tarihi:

1 milyar dolarlık koleksiyonu boşanacağı eşinden saklamak için ‘dünya turu’na çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2012 00:00

Rus oligark Dimitri Ribolevlev’in, boşanma davası açan ve servetinin büyük bir kısmını isteyen eşinden 1 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen sanat koleksiyonunu sakladığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

12.8 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin iş adamlarından biri olan Ribolevlev, yaklaşık 200 milyon dolar değerindeki iki evi ve sanat koleksiyonunun bir kısmını isteyen eşi Elena’dan, koleksiyonunu bazı değerli parçalarını gizlemesi boşanma arefesindeki eşinin tepkisine yol açtı. Hem evlerde hem de sanat koleksiyonunda hakkı olduğunu savunan Elena, “Dimitri, lüks yatlarda genç kadınlarla birlike sabahlara kadar parti düzenliyor. Örnek bir baba olmayı başaramadı” diyerek, Ribolevlev’e boşanma davası açmıştı. Elena eşinin, koleksiyonu ortaya çıkmasın diye Londra’dan Paris’e kadar bütün eserlerin yerini değiştirdiğini iddia etti.
800 milyon dolar teklif etti
2008 yılının başında boşanmaya karar verdiğini ve ABD’deki evlerin kendisinin hakkı olduğunu savunan 45 yaşındaki Elena Ribolevlev, şunları söyledi: “Dimitri, boşanmak istediğimi söylediğimde bana dava açmamam için 800 milyon dolar rüşvet teklif etti. Fakat ben bunu kabul etmedim. Boşanma süreci 4 yıldır sürüyor. Muhtemelen 7 yıl daha sürecek gibi görünüyor. Dimitri parasının gücünü kullanarak bu süreyi uzatıyor. Son dört yılda ABD’ye yaptığımız yaklaşık 200 milyon dolarlık ev yatırımlarının hepsini kızlarımız Anna ve Ekaterina’nın üzerine geçirilmiş. Benim bilgim olmadan yapılan bu işlemde asıl amac mal varlığından faydalanmamın engellenmesi. Paris ve Cenevre’de de değeri milyonlarca dolar olan başka evler bulunuyor.”
Ribolevlev’in, son 20 yılda milyarder olan Rus oligarklardan daha farklı bir hikayesi bulunuyor. Rusya’nın sanayi kenti Perm’deki bir üniversitede eğitime başladığı ilk gününde Elena ile tanışan Dimitri, daha sonra evlendiği eşi için, ‘hayatta en güvendiğim kişi’ tanımını yapmıştı. Girişimci ruhuna engel olamayan Ribolevlev, üniversiteden tıp doktoru diplomasıyla mezun olmasına rağmen, profesyonel iş hayatına borsacı olarak adım attı. Borsacılıktan bankacılığa terfi eden ve 2008 yılında 34 milyar dolar büyüklüğe ulaşan suni gübre üreticisi Uralkali’nin başkanı olan Dimitri Ribolevlev, rakip bir şirket yöneticisini öldürmek suçundan 11 ay hapiste kaldı. Ribolevlev, hapisten kurtulduktan sonra ailesini İsviçre’ye taşıdı.

Haberin Devamı

Trump 41 milyon dolara aldı, Rus çifte 125 milyon dolara sattı

Haberin Devamı

FLORİDA Palm Beach’teki malikaneyi, 2008 yılında dünyaca ünlü emlak milyarderi Donald Trump’tan alan Ribolevlev çifti 125 milyon dolar ödeyerek aldı. Donald Trump, “2005 yılında evi 41 milyon dolara aldım. Boyasını yapıp bazı bölgelerindeki dekorasyon işlemini tamamdalıktan sonra 125 milyon dolara satışa çıkardım. Zaten bu evi almaktaki amacım restore edip hemen elden çıkarmaktı” demişti. Trump’ın ABD tarihinde 100 milyon doların üzerindeki ilk ev satışını gerçekleştirmesini de sağlayan malikhanenin dışında, çiftin New York’ta Citigroup Başkanı Sanford I. Weill’den satın aldığı bir daireleri bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!