1 çalışana 200 m2 alan düşen tesis

Güncelleme Tarihi:

1 çalışana 200 m2 alan düşen tesis
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2008 00:00

Toyota, Lexus ve Daihatsu’nun dünyadaki en büyük satıcısı olmasının yanı sıra Daihatsu'nun Türkiye distribütörü de olan ALJ Grup, Çekmeköy'de 12 milyon dolara 'Dünyanın en büyük Daihatsu tesisi'ni açtı.

Daihatsu Türkiye Genel Müdürü Ali Haydar Bozkurt, dünyayı saran finansal krize rağmen kararlılıkla tesislerini yaptıklarını belirterek, "Bu tür ekonomik dalgalanmalar geçmişte de yaşandı. Işınlanma bulunanan kadar otomobile her zaman ihtiyaç var. Bu nedenle kısa dönemli krizler yüzünden uzun dönem stratejilerimizi bozmak istemiyoruz. Biz 'Çivi çaksak 30 yıllık olmalı stratejisini uyguluyoruz" dedi.

Yeni tesisleriyle bayi taleplerinin artacağını söyleyen Bozkurt şöyle konuşu: "Tesisimizi görenler oldukça etkileniyorlar. Böyle bir yatırım yaparak herkese Türkiye'de kalıcı olduğumuz meajını veriyorus. Markaya olan güven artıyor. Diğer taraftan böyle bir tesis bize yılda en az 500 ila 1000 adet arasında ekstra katkı da sağlayacak."

Arsası hariç 12 milyon dolara malolan tesis 8 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 26 bin metrekarik bir alan üzerine inşa edilmiş. Yeni tesiste genel merkezin yanında satış, servis ve 600 araç kapasiteli açık stok alanı bulunuyor. 44 personelin görev yaptığı tesisin bir diğer önemli özelliği ise 5 bin metrekaresinin yeşil alana ayrılmış olması.

ÜRETİM İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Türkiye’de büyümeye devam edeceklerini, yeni Cuore’nin yanı sıra küçük ticari araçta yeniden varolmak için çalışmalarını sürdürdüklerini de söyleyen Bozkurt, üretim konusunda da planları olduğunu söyledi. Halen Bursa’da Deltabus projesini yürüttüklerini, ikinci bir model daha üretmeye başlayacaklarını söyleyen Bozkurt, "Tamamen kendi üretip, ihraç edebileceği bir ticari araç projesi için ciddi mesai harcıyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!