1.6 milyar dolarlık HSBC Bank

Güncelleme Tarihi:

1.6 milyar dolarlık HSBC Bank
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2001 16:06

HSBC Grubu`nun Türkiye`de sahibi olduğu HSBC Bank ile Demirbank`ın hukuki birleşme süreci, 14 Aralık tarihinde tamamlandı. Yeni bankanın bilanço büyüklüğü 1.6 milyar dolar oldu.

HSBC Bank`dan yapılan açıklamaya göre, yeni bankanın hukuki adı ``HSBC Bank`` olarak belirlendi.

Bankanın ödenmiş sermayesi 250 milyon dolar ve bilanço büyüklüğü ise yaklaşık 1.6 milyar dolar oldu.

Yurt genelindeki tüm şubelerin de isim değişiklikleri tamamlanarak, bütün bankacılık ürün ve hizmetleri, kartlar, telefon veinternet bankacılığı HSBC markası altında birleşti.

Yeni bankanın müşterileri Demirbank`ın süregelen bireysel, kurumsal, hazine ve sermaye piyasaları, hisse senedi işlemleri, fon yönetimi ve yatırım bankacılığı hizmetlerinden yararlanmanın yanı sıra HSBC Grubu`nun global hizmet ağı aracılığıyla uluslararası pazarlara da erişebilecek.

HSBC Bank plc, Demirbank`ın satışıyla ilgili, Bankacılık Düzenlemeve Denetleme Kurulu ile 20 Eylül 2001 tarihinde hisse devir ve sözleşmesini imzaladı. Demirbank`ın bilançosunun varlık ve yükümlülüklerinin devir işlemleri, 30 Ekim tarihinde tamamlandı.

HSBC Bank plc, HSBC Holding plc`nin tamamına sahip olduğu bir yan kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor. 78 ülkede yaklaşık 6500 ofisi olan HSBC, 30 Haziran 2001 tarihi itibariyle 692 milyar dolar aktif büyüklüğe sahip, dünyanın en büyük bankacılık ve finans kuruluşlarından biri konumunda bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!