1.1 milyon dolarlık vodka çalındı

Güncelleme Tarihi:

1.1 milyon dolarlık vodka çalındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2013 00:00

Miami'deki bir gümrük deposundan 1.1 milyon dolar değerinde 4,500 şişe votka çalındı. Olaydan büyük zarar gören marka ise konunun aydınlanmasına yardımcı olabilecek kişilere 5,000 dolar para ödülü vereceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Kısa bir süre önce Miami'de oldukça ilginç bir hırsızlık olayı gerçekleşti. Gümrük deposunu yağmalayan hırsızlar beton duvarı delerek açtıkları delikten 752 kasa yani toplamda 4,500 şişe votkayı araca yükleyerek kaçtılar.

1200 DOLARA SATILIYOR

Ukrayna'dan yılda yalnızca 5,000 adet ithal edilen "Spirit of the Tsars Golden" marka votkanın supermarket değeri 250 dolar. Ancak Miami'de lüks bir gece kulübüne gidildiğinde fiyatları 1,200 dolara kadar çıkıyor.

Milyon dolarlık zarara uğrayan "Spirits of the Tsars Golden" votkalarının sahibi Mark Owens konuyla ilgili şöyle konuştu;

" Biz bu ürüne kehribar renginden dolayı altın votka diyoruz. 3 yıl gibi uzun bir süre konyak varillerinde bekletilerek üretiliyor. Sadece şişesi bile oldukça değerli. Etiketinde 24 ayar altın kullanılarak  Fransa'da üretiliyor.
Kısacası bu hırsızlığı yapanlar kesinlikle neyin peşinde olduklarını biliyordu. Çünkü olayın gerçekleştiği depoda çok sayıda sanat eseri ve mücevher gibi değerli mal da bulunuyordu. Ancak hırsızlar yalnızca votkaların bulunduğu bölüme yönelmişler."

Haberin Devamı

"DUVARI DELİP GİRMİŞLER"

Hırsızların beton duvarı kırarak depoya girdiklerini ilk duyduğunda kulaklarına inanamadığını ifade eden Owens" Açıkçası ilk duyduğumda inanamdım ama güvenlik kamerası kayıtlarında gördük ki gerçekten duvarı delerek votkaları elden ele dışarıya taşımışlar." diye konuştu.

Söz konusu votkanın limitli sayıda üretildiğinin altını çizen Owens, müşterilerine ise şu mesajı verdi;

" Bilindiği üzere Spirit of the Tsars Golden votka, Ukrayna'dan her yıl sınırlı sayıda ithal ediliyor. Siz müşterilerimizden ricamız, eğer normal dağıtıcılar haricinde bir kanal size bu ürünü satmaya çalışırsa bizi bilgilendirmeniz. Konunun aydınlanmasına yardımcı olan kişiler 5,000 dolar para ödülü ile ödüllendirilecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!