Efsanenin dramı

Güncelleme Tarihi:

Efsanenin dramı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2010 00:00

Dünya Şampiyonumuz, son dönemlerdeki yoğun bira tüketimi nedeniyle yatağa düştü, sevenlerini üzdü.

Haberin Devamı

Rakiplerine bir zamanlar ringi dar eden ve Dünya Şampiyonluğu’na ulaşıp “Boğazın Boğası” lakabını alan milli boksörümüz Sinan Şamil Sam, karaciğer yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastenede yoğun bakımda tutuluyor.

WBC Dünya Kıtalararası Ağır Siklet Boks Şampiyonu olma başarısı gösteren ve geçen çarşamba gecesi kan kusması nedeniyle acilen 29 Mayıs Hastanesi’ne yatırılan Sam’a karaciğer nakli yapılmasının söz konusu olduğu öğrenildi.

Hepatit B’yi bira tetikledi

Sporu bıraktıktan sonra kendini alkole veren Sam’ın durumuyla ilgili bilgi aldığımız amcası Eşref Sam, “Karaciğeri iflas etmiş durumda” dedi. Amca Sam, yeğeninin doğuştan Hepatit B virüsü taşıdığını belirterek şunları söyledi:

“Boksu bıraktıktan sonra fazla alkol almaya başladı. Sürekli bira içiyordu. Son dönemde alkol tüketimi artınca bu durum Hepatit B’yi tetiklemiş ve karaciğeri hasar görmüş. Daha önceden ameliyat olmuş ve safra kesesi alınmıştı. Şimdi karaciğer nakli de sözkonusu.”

Haberin Devamı

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de Sinan Şamil Sam’ın, alkole yönelmesinin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, “Kendisini bu illetten kurtarıp, Türk boksuna kazandırmak istiyoruz. Onu, Milli Takım’ın başına getireceğiz. Öncelikle vücudunun alkolden arınması lazım” diye konuştu. Doktorlar ise Sam’ın durumunun iyiye gittiğini, ancak riski göze alamayacakları için yoğun bakımda kalmasını uygun gördüklerini söylediler.

Türk boksunun altın yumruğu

23 Haziran 1973’te Frankfurt’ta doğdu. 191 cm boyunda. 9 kez Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. 1995’te Dünya Amatör Boks Şampiyonası’nda Ağır Siklet’te gümüş madalya aldı. Avrupa Amatör Boks Şampiyonası’nda 1993’te Hafif Ağır Siklet’te gümüş, 1998’de de Süper Ağır Siklet’te bronz madalyanın sahibi oldu. 1999 yılında Amerika’nın Houston kentinde düzenlenen Dünya Boks Şampiyonasında ağır siklet kategorisinde ülkemize altın madalya getirerek, bu alanda bir ilke imza attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!