Efsanelerden Ömer'e övgü

Güncelleme Tarihi:

Efsanelerden Ömere övgü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2011 11:33

Doğu Konferansı final serisini mücadelelerini “görevli” olarak izleyen NBA'in efsane isimleri Scottie Pippen ve Charles Barkley, karşılaşma sonrası Ömer Aşık ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Chicago Bulls'a 6 şampiyonluk getiren efsane kadronun Michael Jordan'dan  sonraki en önemli ismi olan ve halen Bulls'ta yöneticilik yapan Pippen, Ömer Aşık  ile zaman zaman antrenmanlarda biraraya geldiğini söyledi.

Pippen, “Çok hırslı ve pota altında yırtıcı bir karaktere sahip.  Antrenmanlarda fırsat buldukça sohbet ediyoruz. Ömer'e yapması gerekenleri  söylüyorum. Daha henüz çok genç, ama NBA'e ısınıyor” dedi.

Ömer'in Chicago'da forma şansı bulmasının çok büyük bir avantaj olduğunu  da kaydeden Pippen, milli oyuncunun bunu iyi kullandığını ve her geçen gün daha  çok süre aldığını ifade etti.

NBA'in en büyük isimleri arasında bulunan ve NBA TV'de yorumculuk yapan  Charles Barkley ise Ömer'in “çaylak” olarak çok iyi bir sezon geçirdiğini ve  kendini ispatladığını vurguladı.

Chicago'da olmasının da Aşık için önemli olduğunu söyleyen Barkley, uzun  boyunun artı bir değer oluşturduğuna da dikkati çektiği Ömer'in bu boyuna rağmen  çevik, atak ve güçlü olduğunu vurguladı. Barkley, Ömer'in ligde kalıcı olacağını  düşündüğünü belirtti.

Barkley, sabaha karşı oynanan mücadeleyi NBA TV'den canlı yorumladığı  sırada da milli basketbolcunun savunmadaki başarısını överek, Chicago'dan  başarılı bir “savunma takımı” yaratan antrenör Tom Thibodeau için Ömer'in  önemini vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!