Efesli basketbolcular öğrencilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Efesli basketbolcular öğrencilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 16:09

Efes Pilsenli oyuncular Kerem Tunçeri, Kerem Gönlüm, Ender Arslan, Cenk Akyol ve Roberts, UPS Haluk Ündeğer Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Okulun konferans salonundaki söyleşide başarılı basketbolcular, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Kerem Tunçeri, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası yarı finalinde Sırbistan karşısında attığı son saniye basketinin, hayatının en önemli sayısı olduğunu söyledi. Türkiye'nin, attığı basketle finale çıktığını hatırlatan Tunçeri, “Hayatımın en önemli basketiydi. Yaşadığım duyguları anlatamam” dedi.

Kerem Gönlüm, iyi bir takım olmak için iyi arkadaş olmak gerektiğini, kendilerinin de bunu iyi şekilde başardığını ifade etti.

Gönlüm, “Futbol takımı da olan kulüplerle oynarken seyirci baskısını hissediyor musunuz?” şeklindeki soruya, “Taraftarla oynamak heyecan verici. Bunu milli takımda oynarken de gördük. Motivasyonunuz artıyor. Rakip takım seyircisi karşısındaysanız, o zaman ister istemez bir baskı altında kalabiliyorsunuz” dedi.

Ender Arslan, Türkiye-Sırbistan maçından sonra saat 06.00'da uyuyabildiğini belirterek, “3-4 saat sonra da uyandım. Kendimize çok zor geldik. Final maçında bunun da etkisi vardı. Tabi ABD'lilerin fiziksel üstünlüğünü de kabul etmemiz gerekir” diye konuştu.

Bir öğrencinin, “Okul ile sporu nasıl bir arada götürebiliriz?” sorusuna Sinan Güler, “A takıma yükseldiğimde Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü'nü de kazanmıştım. 24 saat yetmiyor. Ancak ikisini bir arada götürmeniz çok zor. Daha sonra ABD'deki bursları araştırdım ve burs alabileceğimi öğrendim. Orada farklı bir sistem var. Türkiye'de de bu konunun mutlaka çözülmesi gerekiyor” ifadesini kullandı.

“Maçın son anında 1 sayı gerideyken top sizden çıksa ama hakem topu size verse 'Top benden çıktı' der miydiniz?” şeklindeki soruya ise Güler, “Her halde hiç kimse 'Benden çıktı' demezdi” yanıtını verdi.

“İyi bir 4 numara olmak için ne yapmalıyım?” şeklindeki soruyu ise Roberts, “Çok çalışmalısınız. Zor zamanlarda da pes etmemelisin” diye yanıtladı.

“NBA'de hangi takımda oynamak isterdiniz?” şeklindeki soruya diğer oyuncular Los Angeles Lakers yanıtını verirken, Kerem Tunçeri, gülerek “O zaman ben Chicago Bulls'ta oynardım” dedi.

Cenk Akyol, toplantıyı düzenleyen UPS Spor Kulübü Koordinatörü Semra Demirel'in üzerinde çok emeği bulunduğunu belirterek, Demirel'e teşekkür etti.

Oyuncular söyleşinin sonunda okulun basketbol takımı oyuncularıyla fotoğraf çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!