Efes'in zirve keyfi

Güncelleme Tarihi:

Efesin zirve keyfi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2006 00:00

ULEB Erkekler Avrupa Ligi B Grubu’ndaki 13. maçında Prokom Trefl’ı 76-61 yenen Efes Pilsen, Maccabi yenilince puan farkıyla zirveye oturdu. Ülkerspor ise, ’Top 16’ şansını Siena ile oynayacağı son maça bıraktı.

BASKETBOLDA ULEB Erkekler Avrupa Ligi’ndeki temsilcilerimizden Efes Pilsen, 13. sınavını kazanıp yeniden zirveye çıkarken, Ülkerspor ’Top 16’ şansını İstanbul’da Siena ile oynayacağı son maça bıraktı.

Abdi İpekçi Salonu’nda önceki akşam Polonyalı rakibi Prokom Trefl’ı 76-61 yenen Efes Pilsen, Maccabi Tel Aviv’in Litvanya’da Rytas’a yenilmesiyle puan farkıyla liderliği ele geçirdi. Yeniden lider olmanın mutluluğunu yaşayan lacivert beyazlılarda hedef, gelecek hafta Cibona Zagreb’i deplasmanda yenerek grubu zirvede tamamlamak.

Edney ve Reyes haftanın MVP’si

Avrupa Ligi’nde 13. hafta maçları sonunda, haftanın "en değerli oyuncusu" (MVP) unvanını, Yunanistan’ın Olympiakos takımının ABD’li oyun kurucusu Tyrus Edney ile Real Madrid’in forvet oyuncusu Felipe Reyes paylaştı. Her iki basketbolcu da son hafta gösterdikleri performansla 38’er puana ulaştı ve bu unvana layık görüldü. MVP’de genel klasmanda Sırbistan-Karadağ’ın Partizan takımından Dejan Milojeviç, toplam 283 ve maç başına 23.58 puanla ilk sırada bulunuyor.

Trepagnier, Haislip ve Stefanov

Bireysel istatistiklerde Ülkerspor’dan Jeff Trepagnier toplam 47, maç başına 3.61 top çalma ile zirvede yer alıyor. Turuncu yeşillilerde Marcus Haislip toplam 21, maç başı 1.75 blok ortalaması ile ikinci, aynı takımdan Vbrica Stefanov 30’da 28 isabet (yüzde 93.33) oranıyla serbest atış yüzdesinde ilk sırada.

Bu avantajı korumalıyız

Efes’in hocası Oktay Mahmuti, "Cibona Zagreb’i de yenip, grup maçlarını lider tamamlamak istiyoruz" dedi.

BASKETBOL Avrupa Ligi’nde ’Top 16’yı daha önceden garantileyen Efes Pilsen’de hedef, son maçı da kazanarak B Grubu’nu zirvede bitirmek. Lacivert beyazlı takımın antrenörü Oktay Mahmuti, Prokom galibiyeti ile liderliği yeniden ele geçirdiklerini ve önemli bir avantaj elde ettiklerini, yakaladıkları bu avantajı son maçta da devam ettirmek istediklerini belirtti.

Mahmuti, şunları söyledi: "Cibona Zagreb’i yenerek grup maçlarınının sonunda lider olarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Gruptan lider olarak çıkmak tabii ki çok önemli, ama ’Top 16’ya kalabilmiş olmamız da en az bunun kadar önemli. Liderlik avantajımızı korumak istiyoruz. Rakibimiz karşısında seyircimizin de desteğiyle iyi bir hava yakaladık ve farklı galip geldik. Cibona Zagreb karşısında çok daha kararlı bir oyun ortaya koyacağımıza inanıyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!