Efes maçı çok önemli

Güncelleme Tarihi:

Efes maçı çok önemli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 16:00

Beşiktaş Cola Turka Başantrenörü Ergin Ataman, Beko Basketbol Ligi'nde 8 Ocak Cumartesi günü Efes Pilsen ile yapacakları maçın sıralama açısından önemli olduğunu söyledi.

Ataman, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını, ancak eksik kadroya rağmen güçlü rakipleri karşısında maçı kazanmaya çalışacaklarını dile getirdi.

Ergin Ataman, hem mevcut oyun sistemiyle maç hazırlığı yapmaya çalışacaklarını, hem de kendi oyun felsefesini takıma yansıtmaya çalışacağını belirterek, şunları kaydetti:
“Şu anda en büyük sıkıntımız, antrenmanda mevcut sakatlıklardan dolayı tam kadro olarak çalışamamak. 5'e 5 bir oyun kurmaya çalıştığınızda eksik oyuncularımızın yerini gençlerle tamamlamaya çalışıyoruz ve kimse kendi pozisyonunda tam anlamıyla oynayamıyor. Bu nedenle bir an önce sakat oyuncularımızın iyileşerek aramıza katılmasını diliyorum. Hafta sonu oynayacağımız Efes Pilsen maçı ise tabii ki sıralama açısından çok önemli bir maç. Onların dört, bizim ise beş mağlubiyetimiz var. Onun için sınırlı rotasyonumuza ve pota altındaki sıkıntımıza rağmen maçı kazanmaya çalışacağız. Favori şu anda Efes Pilsen gibi görünse de elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtıp galip gelmek istiyoruz.”

OYUNCULARIN GÖRÜŞLERİ

Siyah-beyazlı takımın tecrübeli oyuncuları Cevher Özer ve Mustafa Abi ise Efes Pilsen maçıyla birlikte galibiyet serisi yakalamak istediklerini dile getirdi.

Cevher, zor bir dönem geçirdiklerini vurgulayarak, “Efes Pilsen maçıyla birlikte galibiyet serisine başlamak istiyoruz. Ergin Ataman, kazanmayı seven bir antrenör. Bu nedenle hocamızın ilk maçında kazanmak istiyoruz” dedi.
Takımın bir diğer tecrübeli ismi Mustafa Abi de kötü gidişe son vermeyi arzuladıklarını vurgulayarak, “Yeni hocamızla bizim için bir çıkış maçı olması gerekiyor. Her ne kadar sakatlarımız olsa da mücadeleyi üst seviyede tutarsak maça ortak oluruz. Üst sıralarda kendimize yer bulabilmek için de önemli bir maç. O yüzden de elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!