Eczacıbaşı Vitra ve Vakıfbank 4 Nisan akşamı tarihi bir maça çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Eczacıbaşı Vitra ve Vakıfbank 4 Nisan akşamı tarihi bir maça çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 00:29

4 nisanda voleybol şampiyonlar ligi finali için karşılaşacak Vakıf ve Eczacı’nın beyinleri Hürriyet için buluştu.

Haberin Devamı

İki İtalyan teknik adam Giovanni Guidetti ve Giovanni Caprara ile file önündeki yaratıcı paslarıyla maçın rotasını çizecek pasörler Asuman ve Naz, kupanın bir Türk takımında kalacağı iddiasında.


TÜRK voleybolu 4-5 nisan tarihlerinde Polonya’nın Szczecin kentinde oynanacak CEV Denizbank Avrupa Şampiyonlar Ligi 4’lü final maçlarının heyecanını yaşamaya başladı. Avrupa’nın en büyük kupasını Türkiye’ye getirmek için mücadele veren Eczacıbaşı Vitra ve Vakıfbank, 4 Nisan akşamı tarihi bir maça çıkacak.

Rakip İtalyan veya Polonyalı

Aynı gün karşılaşacak Polonya’nın Chemik Police ile İtalya temsilcisi Unendo Yamamay Busto Arsizio takımlarının galibi, ertesi gün Ezcacı veya Vakıf ile kupa için karşı karşıya gelecek. Oyuncular ve teknik kadro finalisti belirleyecek maça kilitlenmişken HÜRRİYET iki takımın teknik adamları ile pasörlerini buluşturdu.

Haberin Devamı

GUIDETTI: FAVORi DEĞiLiZ!

Vakıfbank’la 4. Kez final heyecanını yaşayacağım. 2 kez şampiyon olduk 1 kez de gümüş madalya da kaldık. Aynı başarıyı bu yıl da yaşamak istiyoruz. Maçın favorisi gibi düşünülmek baskı yaratır ama başarılı takımlar her zaman bir baskı yaşar. Ancak ben bu maçın favorisi olduğumuzu düşünmüyorum. Ligde de bize yenen Eczacıbaşı güçlü ekip. Kazanan takımın kupayı da kazanacağına inanıyorum. Yani 4 Nisan’da kazanan finalde de kazanır.

Eczacıbaşı Vitra ve Vakıfbank 4 Nisan akşamı tarihi bir maça çıkacak

CAPRARA: KiMSE ÜZÜLMESiN

İki İtalyan teknik adam ve iki Türk takımı ilginç gibi görünse de önemli olan sadece iki Türk takımının karşı karşıya gelmesidir. Şanssız bir eşleşme ama kimse üzülmesin bir Türk takımı kesinlikle final oynayacak. Türkiyede voleybol gelişmekte olan bir spor. İtalya liginde bütün takımlar birbirleriyle denk güçte. Bu rekabet herşeye olumlu yansıyor. Türkiye’de sadece 3-4 takım çok güçlü. Diğer takımlara karşı zorlanmadan oynamak çok kötü.

ASUMAN: BU NASIL BiR STATÜ?

Kariyerimin en önemli maçına çıkacağım. İnşallah kazanıp final heyecanını da yaşamak istiyorum. Sezon başında hedefimiz Avrupa’nın en büyüğü olmaktı. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Artık tek atımlık barutu var her takımın. Bu nedenle bu maç aynı zamanda psikolojik bir savaş olacak. Keşke finalde karşılaşabilseydik. Böyle bir statüyü niçin koyarlar bunu anlamıyorum ama iki Türk takımı finalda oynayabilseydi çok daha güzel olurdu.

Haberin Devamı

NAZ: AVANTAJ ECZACI’DA

Üst üste 7’nci kez finallere katılacağım. Tecrübeliyim ama çok zorlu bir maç yaşayacağımızı biliyorum. Yıllardır Eczacıbaşı Vitra ile süregelen bir rekabetimiz var. O gün sahada kim daha az hata yaparsa o kazanacak. Caprara gibi bir hocaları olduğu için Eczacıbaşı bizi ligde 2 kez yendi. Bu nedenle Eczacı psikolojik olarak daha avantajlı olarak görünüyor. Ancak biz çok zorlu bir yoldan devleri devirerek geldik ve karşılaşmaya son derece hazırız.

BAKMADAN GEÇME!