Düşüşün şifreleri

Güncelleme Tarihi:

Düşüşün şifreleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2010 00:00

Takımın iyi çalışmadığı söyleniyor, teknik heyet ise bu konuda farklı düşünüyor. Hatalı transferler ve paraların ödenmesi kötü gidişin sebebi olarak gösterilirken, yönetime göre ise sorunun tek kaynağı futbolcular.

Haberin Devamı

KASIMPAŞASPOR karşısında alınan 3-1’lik yenilgi kara bulutların yine Beşiktaş’ın üzerinde toplanmasına neden oldu. İnönü Stadı’ndaki ağır mağlubiyetin ardından Ziraat Türkiye Kupası’nda tur umutlarını mucizelere bırakan siyah beyazlıların kötü hali camiayı karamsarlığa boğarken, son aylardaki düşüşün nedenleri de takım içinde ciddi şekilde aranmaya başlandı. İsterseniz düşüşte olan Kartal’ın son halini masaya yatıralım ve kara kutusunu açalım...

İDDİA 1

Antalya kampında takım iyi çalışmadı

 BEŞİKTAŞ’ı, Kasımpaşa önünde izleyenlerin ilk aklına gelen neden bu oldu. 8 günlük Antalya kampında siyah beyazlılar iyi çalışmamıştı. Eğer ikinci yarı hazırlıkları iyi yapılmış olsa Beşiktaş, Kasımpaşa gibi bir takıma kaybetmezdi. Peki bu yorumlar gerçeği yansıtıyor muydu? Eğer, İnönü’deki skora bakarsanız yanıtınız “Evet” olur. Ama madalyonun bir de arka yüzü var ki, oradan gerçekler farklı gözüküyor.

YANIT 1

Haberin Devamı

Çok ağır idmanlar gerçekleştirildi

 BEŞİKTAŞ’ta teknik kadronun bu duruma karşı tavrı net: “Bu tür bir suçlamaya yanıt vermek bile bir saçmalık. Yapılacak antrenmanın en iyisi yapıldı. Çalışmamak değil, tam tersi çok ağır idmanlar gerçekleştirildi. Kamp beklediğimizin üzerinde mükemmel geçti. Kondüsyon çalışması ormanda yapıldı. Hiçbir gazeteci görmedi.”

İDDİA 2

Futbolcular paralarını alamıyor

 SADECE bu sezonun değil, hemen hemen her kötü geçen dönemin ardından yapılan bu suçlama Kasımpaşa yenilgisi sonrası bir kez daha gündeme geldi. Beşiktaş’ta özellikle yabancı futbolcular alacaklarının ödenmemesinden şikayetçi. Bu konuda yönetimin hakkını yemeyelim. Ödeme yapılıyor ama ne kadar? İfade edilenlere göre futbolculara yapılan ödemeler çok “cüzi” miktarda.

YANIT 2

Ne verdiniz ki ne istiyorsunuz

 BEŞİKTAŞ yönetimi ise bu konuda farklı düşünüyor. Futbolculara en son yapılan ödemenin 2.5 milyon Euro olduğunu söylüyorlar. Bu hiç de az bir miktar değil. Yönetime göre  sorun futbolculardan kaynaklanıyor. Mesaj futbolculara bu yolla yollanıyor: “Para istiyorsunuz ama ne verdiniz ki?”

İDDİA 3

BİR GÖRÜŞ

YOL, SU, ELEKTRiK

ZİRAAT Türkiye Kupası’ndaki Kasımpaşa yenilgisi bir iş kazası. Sigortası da Süper Lig. Ligde alınacak iki kötü skor sigortayı attırır. Karanlıkta kalırız.
Duble şampiyonluk kutlamaları, şölenler, mangal partileri bitti artık. Közde değil, özde eleştirinin zamanıdır. Ve özeleştiriyi en çok yapması gerekenler bence Beşiktaş’ın iktidarı değil, suskun muhalefet. Gri forma giydik diye kıyameti koparanların son birkaç yıldır dili tutuldu.
Kongre öncesi bir kıvılcım, bir haykırış ya da yakarış lazım. Seviyesiz benzetmelerin zamanı değil. Beşiktaş’ta, seçim kazanan ve kaybeden çok insan oldu ama kimse Beşiktaşlılık duruşunu kaybetmedi.
Beşiktaş kalesi sağlam değil. Her topta, yıkılıyor. Kaleci ile defans aynı dili konuşuyor ama nedense birbirlerini anlamakta zorluk çekiyorlar. Zaman da yok. Lig kapıya dayanmış. Hazırlık maçı olmasa bile bol bol idman maçı kaleci ile defansın arasını düzeltebilir.
Yeter artık Delgado
Delgado meselesine de acil çözüm lazım. Delgado’yu derin dondurucudan çıkartıp sormak gerekiyor; “Var mısın yok musun? Az mısın, çok musun? Aç mısın, tok musun?” Girdiğin sağlık testinin sayısı, oynadığın maç sayısından fazla. Yeter artık, Delgado. Sabırlar tükendi.
Acil bir galibiyet moralleri düzeltir. İlk iki maçtaki rakip İstanbul BŞB. Bu iki maçta alınacak galibiyet yolumuzu, suyumuzu, elektriğimizi açar. Beşiktaş’ı da karanlıktan kurtarır.

FEYYAZ UÇAR

Haberin Devamı

Mustafa Denizli Tabata’yı oynatmıyor?

  KASIMPAŞA yenilgisi Beşiktaş’ın düşünce sistematiğini de bozdu. Daha düne kadar, “Tabata’ya 8 milyon Euro verilir mi?” diye bu oyuncuya eleştiri getirenler şimdi, “Tabata niye oynamıyor?” sorusunu yöneltiyorlar. Teknik kadro ise bu konuda sıkıntılı. Onlar da bu soruya kaçamak yanıt veriyor, “Her oyuncudan gerektiği kadar ve gerektiği zamanda yararlanacağız.”

YANIT 3

Oyunculara şans vermediği söylenemez

 ŞURASI bir gerçek ki, bu eleştirilerin haklı olduğu kadar haksız yanları da var. Evet belki Denizli, Tabata’ya gerektiği kadar şans vermedi ama Nihat’a da o şansı bol bol tanıdı. Genç Necip’i de ilk ciddi sınavda sahaya sürdü. Tabata konusunda eleştiriler haklı olabilir ama Denizli’nin diğer oyunculara şans vermediği asla söylenemez.

İDDİA 4

Haberin Devamı

Transferler isabetsiz kadro çok yetersiz

 BEŞİKTAŞ geçtiğimiz sezon iki kupayı birden havaya kaldırdı. Fenerbahçe ve Galatasaray o sezon yaşadıkları hayal kırıklıklarının sonunda kadrolarına büyük takviye yaptı. Her iki takımın sahip olduğu kadronun, Beşiktaş kadrosundan çok daha kaliteli olduğu iddia edildi. Değerlendirme yapan pek çok internet sitesinde de bu gerçek kabul edildi.

YANIT 4

Denizli bu görüşe hiç katılmadı

 BEŞİKTAŞ’ın kadrosunun yetersiz olduğu görüşüne Mustafa Denizli hiç bir zaman katılmadı. Ve bunu her platformda da dile getirdi. Ancak Delgado’nun sakatlanmasıyla birlikte Denizli özellikle orta alanda büyük sıkıntılar yaşadı. Bu sıkıntılar, Nihat gibi bekleneni veremeyen yıldızlar sayesinde de katlanarak arttı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ’IN 4 BÜYÜK SORUNU

BiTMEYEN SAKATLIKLAR

BEŞİKTAŞ, sakatlıktan çok çekti bu sezon. Henüz lig başlamadan Delgado sezonu neredeyse kapadı. Ardından kaleci Rüştü ve Hakan’ın sakatlıkları geldi. Sezon içindeki bir ile 3 haftalık sakatlıkları hiç saymıyoruz. Önceki gün Kasımpaşa önünde de Sivok sakat olduğu için yedek kaldı ve Nihat da oyun içinde sakatlanıp çıktı. Bu açıdan Denizli takım kurmakta hep büyük güçlük yaşadı.

ACEMiCE YENEN GOLLER

BEŞİKTAŞ teknik kadrosuna göre, Kasımpaşa maçında takım gol pozisyonu bile vermedi ama 3 gol yedi. “Bir anlık ve amecimce” diye nitelendirilebilecek hatalar bu sonun hazırlayıcısı oldu. Peki niye böyle oluyor? Yanıt basit, futbolcular kendilerini iyi hazırlamıyor ve maçlara konsantre olmuyorlar.

Haberin Devamı

KONGRE HAZIRLIKLARI

BEŞİKTAŞ’ta 30-31 Ocak tarihleri arasında kongre var. Yeni Başkan bu tarihte belli olacak. Her ne kadar hem yönetim, hem de muhalefet kongre çalışmalarını futbol takımı üzerinden yürütmese de kongre hazırlıkları takımın ve teknik heyetin motivasyonunu olumsuz yönde etkiliyor.

iNÖNÜ’DE TRİBÜN BASKISI VAR

BEŞİKTAŞ, değil Türkiye’nin, belki de dünyanın en muhteşem taraftarına sahip. Ancak taraftarın bu aşırı sevgisi ve beklentisi kimi zaman ters tepiyor. Futbolcular kazanma baskısını özellikle İnönü Stadı’nda çok fazla hissettiklerini ifade ediyorlar. Protestolar ve küfürler de Beşiktaş’ı olumsuz etkiliyor.

29 Kasım’dan beri yüzler gülmüyor

BEŞİKTAŞ galibiyet hasretiyle yanıp tutuşuyor. Ziraat Türkiye Kupası’nda şansını zora sokan siyah beyazlılar, taraftarlarına uzun süredir galibiyet sevinci yaşatamıyor. Lig’de 29 Kasım 2009’da Sivasspor’u 1-0 yendikten sonra 45 gündür taraftarına galibiyet sevinci yaşatamayan Kara Kartal 6’sı resmi, oynadığı son 8 maçta da galip gelemedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!