Dünya'nın şöleni

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın şöleni
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2006 00:00

Milyarlarca insan 9 Temmuz’da Berlin’deki finalle sahibini bulacak kupanın ateşiyle yanacak. 32 ülkenin milli takımı, 12 şehirdeki 12 statta oynanacak 64 maçlık maratonda 5 kiloluk 18 ayar altın kupanın sahibi olmak için mücadele edecek.

DÖRT yılda bir yaşanan büyük futbol şöleni Dünya Kupası’nın 18’incisi bugün Almanya’da başlıyor. Bu akşam saat 19.00’da Münih’teki ünlü Allianz Arena’da oynanacak Almanya-Kosta Rika maçıyla başlayacak 64 maçlık maratonda dünyanın gözde 32 takımı, 12 şehirdeki 12 statta şampiyonluk için mücadele edecek. 1 ay boyunca dünyanın dört bir yanındaki milyarlarca insan futbolla yatıp futbolla kalkacak.

8 grupta mücadele

9 Temmuz’da Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanacak finalle de 18 ayar altından 4 kilo 970 gramlık Dünya Kupası sahibini bulacak. Bu büyük futbol buluşmasında 32 takım ilk turda 4’erli 8 grupta mücadele edecekler. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar ikinci tura çıkacak ve bu turdan itibaren tek maçlı eleminasyon sistemi uygulanacak.

Ronaldinho, Zidane, Beckham, Wanchope, Shevchenko, Klose, Raul, Inzaghi, Henry, Zurawski, Hurdato, Larsson, Yorke, Santa Cruz, Riquelme, Drogba, Nedved, Kewell gibi birbirinden ünlü yıldızlar takımlarının başarısı için ter dökecek. Yıldızlar gecidine sahne olacak şampiyonada 21 de uluslararası ünlü hakem düdük çalacak.

Bu akşamki Almanya-Kosta Rika açılış maçının heyecanını statta 70 bin kişi yaşarken, dünyada yaklaşık olarak 1.5 milyar insanın izlemesi bekleniyor. Dünyada ise yaklaşık 8.5 milyar kişinin Almanya 2006’daki büyük heyecanı TV’den izleyeceği belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!