Dünyanın en pahalı 2. ligi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en pahalı 2. ligi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2012 15:16

Yaklaşık 300 milyon Euro’luk değeriyle dünyanın en pahalı ve kaliteli 2. Ligi olarak gösterilen Bundesliga Cuma(3 Ağustos) günü oynanacak maçlarla başlıyor.

Haberin Devamı

On sekiz takımlı ligde bu sezon biri antrenör olmak üzere toplam 20 Türk asıllı sporcu yer alacak.

 

Almanya 2. Bundesliga Cuma akşamı oynanacak üç karşılaşma ile başlıyor. Toplam 18 takımın 1. Bundesliga’ya çıkmak için mücadele vereceği ligdeki takımların değeri 300 milyon Euro’yu buluyor. Bu nedenle de dünyanın en zorlu, pahalı ve kaliteli oyuncularının mücadele ettiği bir lig olarak biliyor. Burada bu sezon toplam 19 Türk asıllı futbolcu ile bir antrenör kulüplerinin başarısı için çaba sarf edecekler. Geçtiğimiz yıl sezon ortasında başına geçtiği İngolstadt’ı düşme hattından çıkararak ligde kalmasını sağlayan antrenör Tomas Oral’ın bu seneki hedefi sorunsuz bir sezon geçirmek. Ligin orta sıralarında yer almak. Kadrosunu iki Türk oyuncuyla da güçlendirdi. E. Frankfurt’ta bir türlü istediği dakikaları alamayan Ümit Korkmaz ile Hamburg’ta yetişen geçen sezon Aachen’da forma giyen genç yetenek Alper Uludağ’ı kadrosuna kattı. Bunun yanı sıra Hoffenheim’dan devre arasında aldığı Ramazan Özcan’ı da kadroya dahil ettiğimizde ilk onbirde yer alabilecek toplam üç futbolcuyla 2. ligde başarılı olmaya çalışacak.

 

Haberin Devamı

FRANKFURT’UN KURTARICISI ZAFER YELEN

 

Geçtiğimiz sezon 2. Bundesliga’da zor günler yaşayan FSV Frankfurt bir ara Trabzonspor’un da kadrosunda olan Zafer Yelen’in başarılı performansıyla ligde kalmayı başarmıştı. Bu senede en güvendikleri isimlerin başında geliyor. St. Pauli’de forma giyen Mahir Sağlık’ta ligin bir başka tecrübeli futbolcusu olarak dikkat çekiyor. İlk 11’de yer almasa da her zaman gol yollarında çok önemli bir joker oldu. Geçtiğimiz yıl 1. Bundesliga’da Mainz takımında istediği şansı elde edemeyen Deniz Yılmaz’da yeni sezonda Padernborn ekibinde kiralık olarak oynayacak.

 

Haberin Devamı

FIRSATI DEĞERLENDİRE BİLECEKLER Mİ?

 

Almanya 2. Bundesliga’da bu sezon 19 Türk asıllı futbolcunun takım kadrolarında yer aldığı belirtmiştik. Bu futbolcular arsında Ramazan Özcan, Mahir Sağlık, Zafer Yelen, Deniz Doğan, Halil Savran gibi tecrübeli futbolcuların yanı sıra genç oyuncularda var. Özellikle Bochum’un kadrosunda yer alan 18 yaşındaki iki Türk genci Onur Bulut ve Selim Gündüz ile 20 yaşındaki Enes Uzun’un neler yapacağını göreceğiz. Ayrıca Braunschweig’tan 21 yaşındaki Emre Turan, Jahn Regensburg’tan 20 Yaşındaki Koray Altınay ile en genç Türk futbolcu olarak dikkat çeken 17 yaşındaki Emre Nefiz takımı FSV Frankfurt’ta önce kadroya girmek ardından da başarılı olmak için mücadele verecekler.

 

Haberin Devamı

DÜŞENLER ÇIKMAK, ÇIKANLAR DÜŞMEMEK İÇİN OYNUYOR

 

Geçtiğimiz yıl 1. Bundesliga’da başarılı olamayarak düşen üç takım bu sezon 2. Bundesliga’da başarılı olarak tekrar birinci sınıf takım olmak istiyor. Bu nedenle de 2. Bundesliga’nın en pahalı kadrolarını kurdular. En değerli kadrolar sıralamasında ilk sırada başkent ekibi H. Berlin 38 milyon Euro’yu geçen değeriyle yer aldı. Köln 36 milyon Euro kadro değeriyle ikinci sırayı alırken, 29 milyon Euro’yu bulan değeriyle Kaiserslautern bu ikiliyi takip ediyor. Ligin yeni ekibi Jahn Regensburg yaklaşık 5 milyon Euro’luk takım değeriyle son sırada yer aldı.

 

Almanya 2. Bundesliga’da yeni sezonun en iddialı üç takımı geçtiğimiz yıl 1. Bundesliga’dan düşen H. Berlin, Kaiserslautern ve Köln oldu. Bu takımları kadrosunda Avrupa Futbol Şampiyonasında forma giyen Wojtkowiak(Polonya) ve Makos’u(Yunanistan) bulunduran 1860 Münih ile önemli transferlerin altına imza atan Duisburg zorlayacakmış gibi duruyor. Cottbus, D. Dresden ve İngolstadt ligin güçlü gözüken diğer ekipleri olarak gözüküyor. Ligin üç yeni ekibi Sandhausen, Aalen ve Jahn Regensburg’un ise 18 takım arasında en zayıf kadroya sahip ekipler olarak dikkat çekiyor. Ligde kalmaları mucize olur.

Haberin Devamı

 

Cüneyt Köz D. Dresden 21 yaşında 100 bin Euro

Deniz Doğan E. Brauschweig 32 yaşında 400 bin Euro

Emre Turan E. Braunschweig) 21 yaşında 100 bin Euro

Halil Savran Erzgebirge Aue 27 yaşında 300 bin Euro

Guido Koçer Erzgebirge Aue 23 yaşında 700 bin Euro

Ramazan Özcan FC İngolstadt 28 yaşında 800 bin Euro

Ümit Korkmaz FC İngolstadt 26 yaşında 600 bin Euro

Alper Uludağ FC Ingolstadt 21 yaşında 600 bin Euro

Deniz Herber St. Pauli 20 yaşında 100 bin Euro

Mahir Sağlık St. Pauli) 29 yaşında 600 bin Euro

Tufan Tosunoğlu FSV Frankfurt 24 yaşında 100 bin Euro

Emre Nafız FSV Frankfurt 17 yaşında 100 bin Euro

Zafer Yelen FSV Frankfurt 25 yaşında 800 bin Euro

Koray Altınay Jahn Regensburg 20 yaşında 100 bin Euro

Haberin Devamı

Tanju Öztürk MSV Duisburg 23 yaşında 250 bin Euro

Deniz Yılmaz SC Paderborn 24 yaşında 300 bin Euro

Necat Aygün 1860 Münih 32 yaşında 400 bin Euro

Onur Bulut VfL Bochum 18 yaşında 100 bin Euro

Mirkan Aydin VfL Bochum 25 yaşında 1 milyon Euro

Selim Gündüz VfL Bochum 18 yaşında 100 bin Euro

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!