Dünyanın en büyük şirketlerinden Exelon, GE Predix'i tercih etti

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en büyük şirketlerinden Exelon, GE Predixi tercih etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 14:26

Exelon, performans ve güvenilirliği artırmak üzere 32 bin 700 megawatt nükleer, rüzgar, güneş, hidroelektrik ve doğal gaz enerjisi sağlayan üretim filosunun tamamında GE'nin Predix uygulamalarının yer aldığı tam yazılım paketini kullanacak.

Haberin Devamı

GE,ABD’de en temiz üretim filolarından birine ve yüksek sayıda enerji müşterisine sahip olarak adını Fortune 100 listesine taşıyan enerji şirketi Exelon ile kuruluş genelinde bir yazılım anlaşması imzalandığını duyurdu.

Bu anlaşma, Exelon'un nükleer, hidroelektrik, rüzgar, güneş ve doğal gaz tesislerini kapsayan enerji filosunda GE'nin tüm Predix* yazılım uygulamalarının entegre edilmesini ve kullanılmasını kapsıyor. Dijital teknoloji, santral güvenilirliğini ve performansını artırmak üzere kullanılıyor. Yazılım anlaşması, Exelon'un endüstride dönüşüm sağlama ve tüketicilere daha fazla fayda sunma potansiyeli olan yeni teknolojileri ortaya çıkarmak üzere teknoloji şirketleri, önde gelen üniversiteler, ulusal laboratuvarlar, resmi kuruluşlar ve risk sermayedarları ile ortaklık kurmaya yönelik genel stratejisinin bir parçası.

Exelon şirketinin Başkanı ve CEO'su olan Chris Crane konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: "Elektrik endüstrisinde Fortune 100 listesine girmiş bir şirket olarak, çeşitli yeni nesil temiz enerji teknolojilerinin keşfedilmesi, geliştirilmesi ve kullanıma sokulması konusunda enerji endüstrisine yön vermek için benzersiz bir imkana sahibiz. Bu anlaşma, karmaşık endüstri sorunlarına yönelik çözümler geliştirmek ve endüstrimizde yeni dijital teknolojilerin benimsenmesini hızlandırmak üzere GE ile Exelon arasında daha güçlü bir işbirliği kurulmasını sağlayacak."

İki şirket de, geleceğe yönelik pazar fırsatları elde etmek üzere Predix platformu üzerinde çalışan yeni nesil hizmet olarak yazılım (SaaS) uygulamalarının ortaklaşa geliştirilmesi, test edilmesi ve kullanılması konusunda işbirliği yapacaklarını açıkladı.

Exelon ile yapılan bu işbirliği, GE'nin elektrik değeri ağının her alanında yenilikçi Endüstriyel İnternet çözümleri sunma konusundaki değişmez taahhüdünü gösteriyor. GE, bu anlaşma kapsamında Exelon'a Predix platformu ile birlikte Varlık Performans Yönetimi, Operasyon Optimizasyonu, İş Optimizasyonu, Sanal Güvenlik ve Gelişmiş Kontroller/Uçtan Uca Bilişim dahil olmak üzere Dijital Enerji Santrali ve Dijital Rüzgar Santrali çözümlerini sunacak.

GE Enerji CEO'su Steve Bolze, "Exelon Amerika'nın en beğenilen enerji şirketlerinden biri ve dijital çözümleri endüstriye yön veren icatlar olarak benimsiyor. Exelon filosunda geçtiğimiz yıl yapılan çeşitli pilot uygulamaların kazandığı başarının ardından Predix, Exelon'un bütün üretim filosunda daha gelişmiş görünürlük sağlamak üzere bulut bilişim ve veri analizlerinin gücünden faydalanıyor. 25 müşterinin daha Predix tabanlı Dijital Enerji santrali ve Dijital Rüzgar Santrali çözümlerini kullanmaya başlamasıyla birlikte 2016, elektrik endüstrisi için olağanüstü bir inovasyon yılı oldu. Geriye dönüp baktığımızda bugünü dijital dönüşümün genel kullanıma açıldığı bir dönüm noktası olarak göreceğiz" dedi.

GE Enerji Dijital Çözümler Başkanı Ganesh Bell ise şu açıklamalarda bulundu: "Exelon gerçek anlamda öncü bir firma. Tüm filosu genelinde elde edilen operasyonel verilerin bir bakışta incelenebilmesi; güvenilirlik, etkililik ve kârlılık anlamında önemli gelişmeler sağlama potansiyeline sahip. Tüm endüstriye fayda sağlayabilecek yazılım uygulamalarını Predix üzerinde ortaklaşa geliştirmesi ve piyasaya sürmesi ise, Exelon'u daha da farklılaştıran bir unsur. Bu gerçekten devrim niteliğinde bir özellik."

GE Blog’u ziyaret etmek için http://geturkiyeblog.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


Sponsorlu İçerik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!