Dünya Şampiyonası öncesi son ciddi prova

Güncelleme Tarihi:

Dünya Şampiyonası öncesi son ciddi prova
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 17:10

“Karatenin Şampiyonlar Ligi” olarak tanımlanan “Karate 1 Premier League” müsabakaları hafta sonu İstanbul'da yapılacak.

Bağcılar Spor Kompleksi'nde rekor bir katılımla gerçekleştirilecek organizasyona 51 ülkeden 334 sporcunun katılacağı bildirildi. Etkinlik, 21-25 Kasım'da Paris'te düzenlenecek Dünya Şampiyonası öncesi ciddi prova niteliği taşıyor.

“İstanbul Open” ve “Karate 1 Premier League” turnuvaları öncesi Türkiye Karate Federasyonu tarafından Akgün Otel'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Milli Takımlar Teknik Direktörü İbrahim Erçin ile milli sporculardan Avrupa şampiyonu Serap Özçelik ile Avrupa üçüncüsü Metin Sofuoğlu katıldı.

Federasyon başkanı Esat Delihasan, son yıllarda organizasyon kalitesinin artmasıyla Türkiye'de düzenlenen turnuvaların büyük ilgi gördüğünü söyledi. Mayıs ayında Tenerife'de yapılan Avrupa Şampiyonası'na 46 ülkenin katıldığını hatırlatan Delihasan, “Karate 1 Premier League için 51 ülkeden katılımın olması organizasyonun önemini anlatmak için yeterli. Karate 1 Premier League'in İstanbul ayağı bir anlamda kasım ayı sonundaki Dünya Şampiyonası'nın bir provası olacak” diye konuştu.

Başkan Delihasan yılda 80'in üzerinde organizasyon düzenlediklerini vurgulayarak, “Son yıllarda düzenlediğimiz her turnuva Avrupa Karate Federasyonu (EKF) ve Dünya Karate Federasyonu (WKF) tarafından takdir beratıyla ödüllendiriliyor” dedi.

“Karatenin olimpik branş olması için çalışıyoruz”

Karatenin, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından olimpik olarak kabul edilen ancak Olimpiyat Oyunları programında yer almayan bir branş olduğunu hatırlatan Delihasan, 2020 yılında bunun değişmesini beklediklerini açıkladı.

Dünya Karate Federasyonu'nun karatenin olimpiyatlara alınması için başlattığı projeye destek verdiklerini belirten Delihasan, “Uluslararası Olimpiyat Komitesi olumlu sinyaller veriyor. Biz de tüm hazırlıklarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. 2020 yılında belki de İstanbul'da yapılacak olimpiyatlarda sporcularımızı kürsüde görmek bizlerin en büyük hayali. Londra 2012'de karate programda olsaydı biz de tekvando gibi Türkiye'yi gururlandıracak sonuçlar alırdık” ifadelerini kullandı.

Delihasan, yeniden aday

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, bir soru üzerine, ekim ayında yapılacak federasyonun genel kurulunda yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Dört yıl önce camianın talebi üzerine aday olduğunu vurgulayan Delihasan, “Karate camiası dört yılda yapılanları çok iyi biliyor. Bu nedenle seçim vaadinde bulunmayı gereksiz buluyoruz. Ekibimizle beraber ilk dört yılda kurumsal altyapıyı tamamladık. Şimdi daha tecrübeli bir grup olarak hizmete yeniden talibiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diye konuştu.

Başkanlığın bir hizmet yarışı olduğunu belirten Delihasan, başkan adaylarının çıkmasının karatenin dinamizmini gösterdiğini söyledi.

Japonya ile ortak kamp

Milli Takımlar Teknik Direktörü İbrahim Erçin de, kasım ayı sonunda Fransa'da yapılacak Dünya Şampiyonası için hazırlıkların yoğun olarak sürdüğünü söyledi.
Erçin, önümüzdeki hafta Japonya Milli Takımı ile ortak kamp yapacaklarını belirterek, “Dünya Şampiyonası, şu ana kadar yapılmış en büyük şampiyona olacak. İlgi çok büyük. Turnuva öncesinde Japonya Milli Takımı ile kamp yapacağız. O da bizim için onur verici bir durum. Başkanımıza bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye'ye altın madalya ile dönmek istiyoruz” diye konuştu.
Toplantıda konuşan Avrupa Şampiyonu milli karateci Serap Özçelik ise, Dünya Şampiyonası'nda da altın madalya kazanmak istediğini söyleyerek, şöyle konuştu:
“Önümüzdeki turnuva bizim için önemli bir prova olacak. Dünya Şampiyonası öncesinde eksikliklerimizi görmek istiyoruz. Birçok ülke katılıyor. Çıkıp elimizden geleni yapacağız. İnşallah Dünya Şampiyonası'nda altın madalyalar alır ve ülkemizi sevindiririz.”

Muhabir: Emrah Oktay / Çetin Arslancan
Yayıncı: Ersin Şiyhan
15:09 31/08/12
"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!