Dünya Kupası 50 can aldı

Güncelleme Tarihi:

Dünya Kupası 50 can aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2006 16:57

İnternette yayınlanan “Dünya Kupası Ölümleri Gözlemcisi” (World Cup Death Watch) adlı site, Almanya'da oynanan maçlar nedeniyle bugüne kadar 50 kişinin öldüğünü duyurdu. Ölümlerle ilgili günü gününe bilgi veren siteye göre sevgilisinin maç seyretmesine dayanamayıp intihar edenler bile var.

Haberin Devamı

ÇİN İLK SIRADA

İnternette yayınlanan “Dünya Kupası Ölümleri Gözlemcisi” (World Cup Death Watch) adlı site günü gününe dünya medyasını izleyerek dünya kupasında oynanan maçlar nedeniyle ölenler hakkında bilgi veriyor. Şu ana kadar ölenlerin sayısı 50’yi buldu. Çin, 11 ölümle, ölüm listesinde en çok futbol nedeniyle yurttaşını kaybeden ülke sıralamasında birinci sırada. Çinli uzmanlar, bu kadar çok ölüm oranının fazla olmasının nedenini, Almanya’daki maç başlama saatlerinin, saat farkından ötürü Çin’de geç saatlere denk düşmesinin insan biyolojisini bozduğunu ve bu durumun da ölüm oranını yükselttiği şeklinde açıkladı.

Bir tahmin oyunu bile yapan site final maçı oynana kadar dünya çapında kaç kişinin öleceğini en yakın tahmin edene cd ve  t-şört bile hediye ediyor.

ÖLÜMLER KUPAYLA İLGİLİ OLMALI

Site, ölümlerin dünya kupası maçlarıyla ilintili olması gerektiğini yazmış ve bunun da kurallarını koymuş;  kurallar gerektiğinde değiştirilebiliyor ya da yenileri eklenebiliyor. Örneğin önceki ya da sonraki dünya kupasındaki ölümler bu listeye girmediği gibi ölüm tarihlerinin ve tahmin süresinin Berlin yerel saatine göre 9 Haziran  saat 24:00’ı 1 saniye geçe ile 9 Temmuz 23:59 tarihleri saatleri arasında olması gerikiyor. Ölümler bir sakatlık ya da zorlama sonucu olmalı. Örneğin holiganlar uçağın düşmesine neden olmadıkça uçak kazaları sayılmıyor.

Haberin Devamı

ANTENİ DÜZELTMEYE ÇIKAN 3 KİŞİ ÖLDÜ

Sitede yer alan kupayla ilgili ölümlerden bazıları şöyle: Çin’de yaşayan 24 yaşındaki Vang adlı kişi evinde maçları izlerken aşırı alkol tüketimi nedeniyle öldü. Trinindad ve Tobago'dan iki kişi maç seyrederken kalp krizi geçirerek ölüyorlar. Bir İskoç, İngiltere’nin elenmesinden bir kaç saat önce yaptığı bir kavgada bıçaklanarak ölüyor. Haiti’de maçları seyretmek için elektrik jeneratörünü ele geçirmek isteyen altı kişi  silahla öldürülüyor. Somali’de aşırı İslamcılar yasaklanmış olmasını istedikleri halde maç seyreden iki kişiyi öldürüyor. Kenya’da maçları seyretmek için anteni düzeltmeye çalışan üç kişi yüksek voltaja kapılıyor. Bir Ekvadorlu Polonya yenilgisinden sonra intihar ediyor. 25 yaşındaki bir Güney Koreli bir öğrenci , İsviçre-Güney Kore maçını izlerken kalp krizinden ölüyor. 60 yaşındaki bir Japon, Japonya’nın Almanya’ya karşı aldığı yenilgi sonrası intihar ediyor. Bir Çinli, Malezya’da Arjantin’in Meksika’yı 2-1 yendiği maçla ilgili girdiği iddiayı kaybedince kendini asıyor. Diğer bir Çinli Hollanda’nın Portekiz’i 1-0 yenmesine dayanamayıp otelden kendisini atıyor. Bir Ganalı Brezilya’dan Ronaldo’nun ilk gölü atmasından sonra kalp krizinden ölüyor.

Haberin Devamı

DİRİLENLER DE VAR

G.Kore'de  25 yaşındaki biri Güney Kore’nin Togo’ya karşı elde ettiği galibiyetin sevinciyle sıçrarken beton sütuna çarpıp komaya giriyor ve hastaneye kaldırılıyor. Hastanede klinik olarak ölmüş olmasına rağmen tedavi altına alınan genç, tedaviye yanıt veriyor ve ölü olarak geldiği hastaneden bir hafta sonra yürüyerek çıkıp gidiyor. Yine aynı maçla ilgili olarak bir Çinli kadın heyecandan ölürken, iki Çinli de maçı yakalamak için hızlı araba kullanmaktan ötürü kaza yapıp ölüyor. Kenya’da bir barda Portekiz-İran maçını seyreden iki iş arkadaşı, maçla ilgili girdikleri tartışma sonunda bir Kenyalı diğerini bıçakla öldürüyor. Tayland’da bir adam maç izlerken içtiği kahve ve adı bilinmeyen bir enerji içeceğinden ötürü ölüyor. Almanya-Kosta Rika maçını seyreden bir Vietnamlı da kalp krizi geçirip ölüyor. Bir Nijaryalı adam dünya kupası açılış maçını birlikte seyrettiği diğer üç genç tarafından boğularak öldürülüyor.

Haberin Devamı

MAÇ SEYREDİNCE İNTİHAR ETTİ

Çin’in Siçuan eyaletinin merkezi Çengdu’da sevgilisinin sabah erken saatte maç seyretmek istemesine dayanamayan  genç kız 17 kattan atlayarak intihar etti. Erkek, olayın aynen böyle olduğu konusunda yemin etmiş. Stutgart stadyumunda 47 yaşındaki bir erkek doğal nedenle ölüyor. Meksika formasını Almanya karşısında giyen Osvaldo Sançez’i seyretmek isteyen baba Felipe Sançez, oğlu sahaya çıkmadan önce heyecanlanıp kalp krizinden ölüyor. Bir Brezilyalı komedyen Münih’te kalp krizinden ölüyor. Hindistan’da 6 çocuk, radyodan dinledikleri Arjantin-Sırbistan maçı sırasında kaldıkları barakada düşen yıldırımdan ötürü ölüyor.

İDDİAYA GİREN BUDİSTLİK'TEN ATILIR

Haberin Devamı

Bunun yanında Kamboçya’da 40 bin Budist’in futbol maçlarını seyretmesine izin veren Budistlerin başı Non Nget, “Teknoloji çok gelişti, onları maç seyretmeyin diye engelleyemeyiz ancak maç seyrederken bağırmaları, aşırı tezahürat etmeleri, iddiaya girmeleri yasak, kurala uymayan Budistlikten atılır” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!