Dünya Çocuk Oyunları'na muhteşem açılış

Güncelleme Tarihi:

Dünya Çocuk Oyunlarına muhteşem açılış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2011 09:37

Sportif, kültürel ve turistik açıdan Ankara'yı “Dünya çocuklarının başkenti” yapacak, başkent tarihinin en büyük uluslararası organizasyonu olma özelliğini taşıyan 1. Dünya Çocuk Oyunları'nın açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.

Ankara Spor Salonu'nda (Arena) gerçekleştirilen töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile 90 farklı ülkeden 3 bin çocuk ile yaklaşık 10 bin davetli izledi.

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz ve Burcu Esmersoy'un yaptığı, Burhan Öçal, Şefika Kutluer ve Tülay Uyar'ın yanı sıra, çocuk sanatçılar ile dans ekiplerinin sahneye çıktığı açılış töreni, renkli görüntülere sahne oldu. Gösterilerde, sahnede bin civarında kişi görev aldı.

Tören Genel Sanat Yönetmenliğini Didar Şahin'in yürüttüğü, müziklerini Can Atilla'nın bestelediği seremoni, kelebeğin kozasından çıkışının temsil ediliği gösteriyle başladı. Ardından Burhan Öçal ve 70 kişilik perküsyon ekibi, “Su, Ateş, Hava ve Toprak” temalı şovlarıyla izleyenlere unutulmaz bir ritm performansı sundu. Gösteri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Açılış konuşmalarının ardından Nilsu Acar'ın solo performansı ve “Anadolu Ebrusu” adlı gösteri gerçekleştirildi. Gösteride, sahneye gelen Anadolu heykellerine, Kayseri ve Ankara Olgunlaşma Enstitüleri ile BELMEK tarafından hazırlanan geleneksel kostümleri taşıyan 60 profesyonel dansçı eşlik etti.

Defile tarzındaki gösterinin ardından, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi FOMGET, izleyenlere semah ve semazen gösterisi sundu.

Daha sonra, “Yetenek Sizsiniz” yarışmasından tanınan Türkan Kürşad'ın performansının ardından 120 kişilik çocuk korosunun seslendirdiği şarkı eşliğinde göndere Dünya Çocuk Oyunları Bayrağı çekildi.

Sporcu ve hakem andının hep bir ağızdan okunmasından sonra ise Dünya Çocuk Oyunları'nda şampiyonluk için mücadele edecek ekiplerin sporcuları sahneye girdi.

Sporcular tarafından salona getirilen “Olimpiyat Meşalesi”, elden ele gezdirildikten sonra meşaleyi son alan sporcu, Atatürk'ün sesi eşliğinde büyük meşaleyi yaktı.

Açılış seremonisi, havai fişek gösterisinin ardından tüm çocukların “Misket” parçası eşliğinde oynamasıyla son buldu.

AÇILIŞTAN NOTLAR

Ankara Spor Salonu'nda 2 bin metrekarelik gösteri alanında gerçekleşen şovda 10 TIR malzeme ve 100 metrelik uçuş sistemi kullanıldı.

Salondaki izleyicilere ışıldak ve üzerinde Seğmen kıyafetli Misket'in bulunduğu tişörtler dağıtıldı. Salonun bahçesinde kurulan stantlarda maskot Misket'in hediyelik eşyaları satışa sunuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, salona giremeyenlerin de gösteriyi izleyebilmesi için dışarıya iki adet dev ekran kurdu.
Bu arada, salonda ve etrafında görev alan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden ANFA'nın özel güvenlik görevlileriyle basın mensupları arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!