Douglas da dopingli

Güncelleme Tarihi:

Douglas da dopingli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sevilla'nın 10 gün evsahipliği yapacağı 7. Dünya Atletizm Şampiyonası başladı

Hollandalı sprinter, atletizm pistinde yaşanan doping skandallarına eklenen son halka oldu. Troy Douglas, dün görkemli bir törenle başlayan Dünya Şampiyonası'ndan çekildi.

1721 sporcu

7. Dünya Atletizm Şampiyonası dün İspanya'nın Sevilla kentinde başladı. Olimpiyat Stadı'ndaki görkemli açılış töreniyle başlayan şampiyona 29 Ağustos'a kadar sürecek ve 204 ülkeden, 1012'si erkek, 709'u bayan toplam 1721 sporcu mücadele edecek. Şampiyanada ilk yarışlar ise bugün yapılacak.

Peşpeşe geldi

Dünyanın birbirinden ünlü atletlerinin yarışacağı şampiyona öncesi peşpeşe yaşanan doping skandallarına ise yeni bir halka eklendi. İngiliz sprinter Linford Christie, Küba'lı yüksek atlamacı Javier Sotomayor ve Jamaika'lı bayan sprinter Merlene Ottey'in ardından Hollandalı Troy Douglas da doping yüzünden Sevilla'ya gelemedi.

IAAF yeni öğreniyor

Hollanda Atletizm Federasyonu Yetkilileri, 36 yaşındaki sprinter Douglas'ın doping testinde yasak olan anabolic steroid nandrolone aldığının belirlendiğini ve şampiyonadan çekildiğini açıkladı. Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonu (IAAF) yetkilileri ise konuyla ilgili kendilerine henüz resmi bir yazının gelmediğini belirtti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!