Dortmund takıldı

Güncelleme Tarihi:

Dortmund takıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

UEFA Kupası 4. turundaki G.Saray'ın rakibi, Almanya Ligi'nde Freiburg ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Lider Bayern Münih, Duisburg'u 4-1 yenerek en yakın takipçisi ile arasındaki puan farkını beşe çıkardı.

GALATASARAY'ın UEFA Kupası 4. turundaki rakibi Borussia Dortmund Almanya Ligi'nde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Freiburg ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. 8. dakikada Mehdi Ben Slimane'nin golüyle yenik duruma düşen Dortmund, beraberliği 21. dakikada Heiko Herrlich'in golüyle buldu. Dortmund bu sonuçla 30 puanla 8. sırada, Freiburg da 24 puanla 13. sırada yer aldı.

Lider Bayern Münih ise ligin dibinde yer alan takımlardan Duisburg'u 4-1 yenerek en yakın rakibi Bayer Leverkusen ile arasındaki puan farkını beşe çıkardı. Bayern Münih'e sahasındaki maçta farklı galibiyeti getiren golleri Sergio, Elber, Lizarazu ve Zickler kazandırırken, Duisburg'un tek golü Wolters'ten geldi. Böylece Bayern Münih puanını da 46'ya çıkardı.

Alt sıralardan uzak durma çabasındaki SpVgg Unterhaching Stuttgart'ı deplasmanda 2-0 yenerek haftayı üç puanla kapadı. Unterhaching'i galibiyete taşıyan golleri Rraklli ve Zimmermann attılar.

Almanya Ligi'nde diğer sonuçlar şöyle: Kaiserslautern-Werder Bremen: 4-3, Eintracht Frankfurt-1860 Münih: 3-1, Hertha Berlin-Hamburg: 2-1, Schalke-Bayer Leverkusen: 1-1.

Anderlecht arayı açıyor

BELÇİKA Ligi'nde lider Anderlecht orta sıralarda yer alan Lokeren'i 5-0 yenerek en yakın takipçisi Standard Liege ile arasındaki puan farkını yediye çıkardı. Anastasiou (2), Goor (2) ve Zetterberg'in golleri Anderlecht'e farklı galibiyeti getirdi. Diğer sonuçlar şöyle: Mechelen-Club Bruges: 0-0, Westerlo-Lommel: 1-0, S.Liege-Excelsior Mouscron: 2-0, Ghent-Lierse: 2-0.

PSV, Vitesse'yi zor geçti

HOLLANDA Ligi'nde lider PSV Eindhoven, Vitesse Arnhem'i zor da olsa 3-2 yenmeyi başardı. PSV'ye galibiyeti getiren golleri Ruud van Nistelrooy, Wilfred Bouma ile Arnold Bruggink atarken, Vitesse'nin golleri Johan van den Brom ile Mamadou Zongo'dan geldi. PSV, Hollanda'da Ajax ve Feyenoord'un 10 puan önünde zirvede yer alıyor.

Deportivo tam yol

İSPANYA Ligi'nde lider Deportivo Coruna, konuk ettiği güçlü rakibi Athletic Bilbao'yu 2-0 yenerek maç fazlasıyla en yakın rakibi Real Zaragoza ile puan farkını altıya çıkardı. Deportivo'ya galibiyetle üç puanı getiren golleri 42. dakikada Flavio Conceicao ile 60. dakikada topu kendi ağlarına gönderen Patxi Ferreira attı. 50. dakikada Bittor Alkiza kırmızı kart görünce Bilbao 40 dakika 10 kişi mücadele etti.

Roma'dan gol şovu

Fiorentina'yı Montella (3) ve Nakata'nın golleriyle 4-0'lık farklı skorla yenip İtalya Ligi'nde 3. sıraya çıktı.

İTALYA Ligi'nde Roma konuk ettiği güçlü rakibi Fiorentina'yı 4-0 yenerek üçüncü sıraya çıktı. 60 bin kişinin izlediği Roma'daki maçta evsahibi ekibe farklı galibiyeti getiren golleri ise 7, 80 ve 89. dakikalarda Vincenzo Montella, 28. dakikada ise Japon Hidetoshi Nakata kazandırdı.

Günün diğer maçında ise Reggiana sahasında Perugia ile 1-1 berabere kaldı. Perugia 45. dakikada Massimiliano Esposito'nun golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. Ancak ikinci yarıda oyunun kontrolünü ele alan evsahibi Reggiana 51. dakikada Roberto Baronio ile beraberliği yakalayıp puanı kurtardı.

Sporting fırsatı tepti

PORTEKİZ Ligi'nde Sporting Lizbon, Gil Vicente ile 1-1 berabere kalınca, Porto'nun Campomaiorense'ye 1-0 yenildiği haftada liderlik koltuğuna oturma şansını kullanamadı. 23. dakikada Cunha'nın golüyle yenik duruma düşen Sporting, 56'da A.Acosta ile beraberliği yakaladı. Porto ise deplasmanda Campomaiorense'ye Laelson'un golüyle yenildi. 48 puanlı takımlardan Porto averajla ilk, Sporting Lizbon ise ikinci sırada yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!