Dortmund Bremen'e patladı

Güncelleme Tarihi:

Dortmund Bremene patladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2014 11:09

Bundesliga'da geçen hafta aldığı galibiyetle kötü gidişe dur diyen Dortmund, Werder Bremen deplasmanında da üç puanı beş golle aldı.

Haberin Devamı

Almanya Bundesliga'da Borussia Dortmund, deplasmanda karşılaştığı Werder Bremen'i 5-1 mağlup etti. Geçen hafta Braunschweig'i 2-1 devirerek dört haftalık galibiyet hasretine son veren Dortmund, taraftarlarının gönlünü beş gollü galibiyetle aldı.

Maçta perdeyi açan isim 26. dakikada Robert Lewandowski oldu. 41. dakikada takıma bu sezon katılan Henrikh Mkhitaryan farkı ikiye çıkardı. İlk yarı 2-0 konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarının hemen başında, 48. dakikada bir savunma oyuncusu olan Manuel Friedrich'in golüyle durum 3-0'a geldi. 62'de Henrikh Mkhitaryan kendisinin ikinci takımının dördüncü golüne imza attı. 85'te ilk golğ atan Lewandowski rakip fileleri bir kez daha havalandırarak durumu 5-0 yaptı.

Bremen'in şeref sayısı ise 89'da Türk asıllı oyuncu Levent Ayçiçek'ten geldi. Puanını 39'a yükselten Dortmund üçüncü sıradaki yerini korudu. Werder Bremen ise 20 puanda kalarak 13. sıraya geriledi.(Eurosport )

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!