Dört gol birer puan

Güncelleme Tarihi:

Dört gol birer puan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2013 13:21

Spor Toto Süper Lig'de 28. Hafta mücadelesinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Kardemir Karabükspor 2-2 berabere kaldı.

Haberin Devamı

Ateş hattından uzaklaşarak rahat nefes almak isteyen iki takımın İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaştığı maçta ev sahibi İstanbul Büyükşehirspor'un golleri 21. dakikada Doka, 26. dakikada Holmen'in penaltısından geldi.  Karabükspor'un gollerini ise 45. dakikada (Penaltı) İlhan Parlak ve  59. dakikada Ahmet İlhan Özek kaydetti.

MAÇIN AYRNTILARI

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Tolga Özkalfa, Serkan Akarca, İsmail Şencan
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Eduardo, Rızvan Şahin, Zayatte, Metin Depe (Dk. 10 Can Arat), Ekrem Ekşioğlu, Tom Silva, Efe İnanç (Dk. 80 Ömer Can Sokullu), Mahmut Tekdemir, Doka, Holmen, Zenke (Dk. 60 Tevfik Köse)
Kardemir Karabükspor: Bora Körk, Erdem Özgenç, Deumi, Mabiala, İshak Doğan (Dk. 40 Seric), İlhan Parlak, Yiğit İncedemir (Dk. 46 Birol Hikmet), Kağan Söylemezgiller, Ahmet İlhan Özek, Lualua, Gökhan Ünal (Dk. 74 Hamroun)
Goller: Dk. 21 Doka, Dk. 26 Holmen (Penaltıdan) (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 45 2 İlhan Parlak (Penaltıdan), Dk. 58 Gökhan Ünal (Kardemir karabükspor)
Sarı kartlar: Dk. 20 Yiğit İncedemir, Dk. 25 Bora Körk, Dk. 88 Kağan Söylemezgiller, Dk. 90 1 Gökhan Ünal (Kardemir Karabükspor), Dk. 45 1 Eduardo, Dk. 79 Mahmut Tekdemir, Dk. 90 2 Holmen (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

Kokmaz: "Kazanabileceğimiz gibi kaybedebilirdik de"

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Bülent Kokmaz, 2-2 berabere kaldıkları Kardemir Karabükspor maçının iki devresinde farklı performans ortaya koyduklarını söyledi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bülent Kokmaz, ilk yarı oyunun hakimi olduklarını belirterek, "İlk yarı sahada oyunun hakimi, pozisyona giren ve oyununu kabul ettiren bir takım vardı. İyi ve etkili oynadık ama ilk yarının son dakikasındaki penaltıyı ve ikinci yarıda yediğimiz ikinci golü beklemiyorduk. Gelip giden bir maç oldu. Kazanabileceğimiz gibi kaybedebilirdik de. Hem skoru korumamız lazımdı hem de ilk yarıdaki oyunu maçın tamamına yaymamız. Oyuncularımı ilk yarıdaki futbolları için tebrik ediyorum. İkinci yarı için fazla bir şey söylemek istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Lacivert-turunculu takımın kaptanı Ekrem Ekşioğlu, iki yarıda iki farklı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olduğunu aktararak, "İlk yarıda 2-0 öne geçtik, farkı daha da açabilirdik. Kötü bir dakikada gol yedik. Devre arasına girerken yediğimiz gol belki de bizim öz güvenimizi azalttı. İkinci yarıda topa hakim olamadık. Rakibin oynamasına izin verdik. Son saniyedeki pozisyonlarını göz önünde bulundurursak, aldığımız bir puan bizim iyi sonuç oldu. Önümüzde bunu telafi edebileceğimiz maçlar var. Umarım istediğimiz yere geliriz" diye konuştu.

İlk yarının son dakikasında kendi yaptığı hata sonucu gol yediklerini belirten Rızvan Şahin ise, "İlk yarıda hata yapmamış olsaydım ve devreye 2-0 önde girseydik maçın sonucu böyle olmazdı. Ligin boyu iyice kısaldı. Takımı bu noktaya getiren bizlersek, ligin sonuna kadar elinden geleni yapması gerekenler de yine bizleriz. Önümüzde kazanabileceğimiz maçlar var. Şimdi Sanica Boru Elazığspor maçına konsantre olmalıyız" şeklinde konuştu

Kardemir Karabükspor cephesi

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, İstanbul Büyükşehir Belediyespor mücadelesinin ilk yarısını kötü oynadıklarını ve ilk yarının son dakikasında gelen penaltı golünün kendilerini ateşlediğini söyledi.
Karşılaşmayı ilk devre ve ikinci yarı olarak değerlendirmeleri gerektiğini ifade eden Bakkal, şöyle konuştu:

"İlk devredeki oyundan ve skordan memnun değildim. İkinci yarı, maçı çevirecek fırsatları bulduk. İlk yarının son dakikasında bulduğumuz penaltı golü bizi hareketlendirdi. Orta sahayı ele geçirdik. Maçı kazanabilirdik ama rakibimizin kaçırdığı yüzde 100'lük pozisyonlar vardı. Geldiğimiz bu cenderenin içinde deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan alınan 1 puan bizim için çok önemli. Şimdi içeride Galatasaray ve Mersin İdmanyurdu ile oynayacağız. Yakaladığımız puan avantajıyla daha yukarılara çıkmak istiyoruz."

Kardemir Karabükspor'un orta saha oyuncularından Yiğit İncedemir, kendileri açısından önemli bir maça çıktıklarını vurgulayarak, "Maça istediğimiz gibi başlayamadık ve bunun sonucunda 2-0 geriye düştük. Son dakikalarda bulduğumuz gol bizim için bir lütuftu. İkinci yarı iyi oynadık ve 2-2'yi bulduk. 3-2 ve 4-2 de olabilirdi. Rakibimizin de kaçırdığı pozisyonlar vardı. Bundan sonra alınacak her puanın değerli olduğunu düşünüyorum. Önümüzde kendi sahamızda oynayacağımız iki önemli maç var. Bu maçları kazanıp, Kardemir Karabükspor olarak ligi istediğimiz yerde bitirme hedefindeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Defans oyuncusu Larrys Destin Mabiala da karşılaşmanın ikinci yarısını daha iyi oynadıklarını kaydederek, "İlk yarı birlikte oynamadığımız zaman ne kadar kötü olabileceğimizi ispatladık. İlk yarının sonunda gelen gol bizim için iyi oldu.İkinci yarı 2-2'lik sonucu yakaladık. Daha da fazlasını bulabilirdik" ifadesini kullandı.

Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Şahin: "İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan alınan 1 puan çok önemli"

Şahin, yaptığı açıklamada, geçen hafta Kayseri galibiyetinden sonra bugün de çok önemli ve zor bir maçtan 1 puan almayı başardıklarını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında birçok gol pozisyonundan yararlanamadıklarını ifade eden Şahin, "Uzun bir zamandır galip gelememenin stresi ile geçen hafta çıktığımız Kayserispor maçından galibiyetle ayrılarak şansızlığımızı kırmıştık. Bugün bizim için final havasında olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına çıktık. Maçın ilk yarısı istediğimiz gibi olmasa da ikinci yarı toparlanarak iyi oynadık” diye konuştu.

Şahin, teknik ekip, futbolcu ve taraftarlara teşekkür ederek, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan alınan bir puanın çok önemli olduğunu vurguladı. Şahin, önlerinde Galatasaray maçının olduğuna dikkati çekerek, rakiplerini en iyi şekilde ağırlayarak alacakları puanlarla çıkışlarını sürdürmek istediklerini kaydetti.

Maçtan notlar

Kardemir Karabükspor'un ikinci sayısını kaydeden Gökhan Ünal, ligde bir yılı aşkın süre sonra golle tanıştı. Süper Lig'de Kardemir Karabükspor formasıyla ilk golünü atan 31 yaşındaki Gökhan Ünal, lig kariyerindeki son golünü geçen sezon Kayserispor formasıyla 20. haftada, 16 Ocak 2012'de 1-1 biten Gaziantepspor maçının 44. dakikasında filelere göndermişti. Gökhan Ünal, Süper Lig kariyerindeki 227'nci maçında 91'inci golünü attı. Mücadelenin bitiş düdüğünün ardından Kardemir Karabükspor taraftarları, takımlarını tribüne çağırarak destek verdi. Futbolseverler, özellikle Lualua'ya sevgi gösterilerinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!