Doping kontrolünü Yücesir yapacak

Güncelleme Tarihi:

Doping kontrolünü Yücesir yapacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2010 12:02

Türkiye'de 28 Ağustos-12 Eylül 2010 arasında yapılacak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın doping kontrol işlemlerinin, doktor İlker Yücesir tarafından yapılacağı açıklandı.

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, halen federasyonun sağlık kurulunda yer alan Yücesir'in FIBA tarafından “Supervisory Doctors” olarak görevlendirildiği belirtilerek, “Uzun yıllardır FIBA Doping Kontrol Uygulamaları ekibinde yer alan Yücesir, görevi Dr. Heinz Günter ile birlikte yürütecek” denildi.

Açıklamada, 1966 doğumlu olan Yücesir'in, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olduğu ifade edilerek, şu bilgiler verildi:

“1996-2005 yılları arasında birçok farklı kulüpte takım doktoru olarak görev yapan Yücesir, Basketbol Federasyonu bünyesinde de içlerinde 2001 Avrupa Şampiyonası, 2005 Avrupa Bayanlar Şampiyonası gibi önemli organizasyonlar olmak üzere birçok şampiyonada görev aldı. İlker Yücesir, 2001 yılından itibaren FIBA içinde de doping ile ilgili birimlerde görev yaptı. Evli olan Yücesir, bir erkek çocuk babası.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!