Doneeka Hodges G.Saray'da

Güncelleme Tarihi:

Doneeka Hodges G.Sarayda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 00:00

Galatasaray, geçen sezon İstanbul Üni’sinde forma giyen basketbolcu Doneeka Hodges ile kesin anlaşmaya vardı.

Haberin Devamı

ABD’de Lousiana eyaletinin sınırları içerisinde yer alan New Orleans kentinde 19 Temmuz 1982 günü dünyaya gelen Doneeka Hodges, kolej kariyerini LSU Tigers’da (Lousiana State University) geçirdi. Hodges, 2010-11 sezonunda Galatasaray için mücadele edecek Seimone Augustus’un da okulu olan LSU yılları boyunca 178 defa üç sayı isabeti bularak bu alanda okul tarihinin en başarılı ikinci oyuncusu olarak öne çıktı. Kolej kariyerinde 20 ayrı maçta 20 sayı barajını aşan Hodges, kendi rekorunu 2002 yılındaki Florida maçında 29 sayı üreterek kırmıştı. ABD’li oyuncu, 2001-02 sezonu sonunda antrenörler ve Associated Pres tarafından SEC Konferansı’nın en iyi ikinci beşine seçiliyordu.

Doneeka Hodges’un WNBA kariyeri 2004 yılında başladı. İkinci tur 25. sırada Los Angeles Sparks’ın tercihi olarak WNBA’e adım atan Hodges, ilk yılında istediği süreleri alamayacaktı. Sezon boyunca 24 maça çıkmıştı. Ve maç başına yalnızca 10,4 dakika sahada kalabiliyordu. 2004 yılının sonbaharında Gentry Lewis ile evlenerek Doneeka Hodges-Lewis adını alan sporcu, Los Angeles Sparks’taki ikinci sezonunda daha fazla forma şansı buldu. 5 Ağustos 2005 günü oynanan San Antonio Silver Stars maçında 17 sayı ve 8 asist üreten Hodges, her iki kategoride de kariyer rekoru kırdı. 27 yaşındaki oyuncu, 2006 yılında da Los Angeles Sparks için oynadıktan sonra birer sezonluk Seattle Storm ve Indiana Fever macerası yaşadı. Ancak her iki takımda da beklediğini bulamadı.

Haberin Devamı

WNBA’de geçtiğimiz sezon Seimone Augustus’un takımı Minnesota Lynx’in kadrosunda bulunan ve yeni sezon öncesi San Antonio Silver Stars’a geçen ikiz kardeşi Roneeka’dan dört dakika büyük olan Doneeka, 2008-09 sezonunda İtalya’nın Liomatic Umbertide takımının kadrosuna katılarak kariyerinde yeni bir sayfa açmıştı. İtalya’da 27 maça çıkan ve karşılaşma başına ortalama 15,6 sayı üreten oyuncu, 2009-10 sezonunda ise ülkemizde İstanbul Üniversitesi formasını giydi. TBBL’de 21 maçta süre alan Hodges, 17,4’lük sayı ortalamasıyla takımının en skorer oyuncusu oldu. ABD’li sporcu, aynı zamanda 4,0 asist ortalamasıyla ligin bu alandaki en başarılı üçüncü ismi olarak öne çıktı.

Haberin Devamı

Oyun kurucu ve şutör gard pozisyonlarında görev alabilen 1.75 metre boyundaki Doneeka Hodges, ribauntlara yaptığı katkıyla oynadığı takımlar için ekstra bir opsiyon olabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!