Dolarda son durum / (Dolar ne kadar oldu?)

Güncelleme Tarihi:

Dolarda son durum / (Dolar ne kadar oldu)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 09:11

Dolar/TL 2.95 civarındaki yatay seyrini sürdürmeye devam ederken bankacılar, bugün başta küresel PMI verileri olmak üzere iç ve dış veri gündeminin takip edileceğini söylediler.

Haberin Devamı

Dün akşam saatlerinde 2.9450 civarında işlem gören dolar/TL saat 0848'de 2.9456/2.9476 seviyesinde anlamlı bir değişim göstermeden güne başladı. Dün akşam 3.1175 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 3.1133/3.1131, 3.2885 civarında olan euro/TL ise 3.2767/3.2794 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yakın zamanda faizleri artıracağına dair beklentilerin gittikçe artması ve içeride ekonomi yönetimine ilişkin belirsizliklerle bir süredir yukarı yönlü bir seyir izlemişti.

Bankacılar, küresel piyasaların doların Fed faiz artışı beklentileriyle yükseldiği iki ayın zirvesinden yönünü hafif aşağı çevirmesinin gelişmekte olan para birimleri genelinde iyimser bir seyir yarattığını, bunun TL'ye de yansıdığını belirttiler.

Haberin Devamı

Doların diğer büyük para birimleri karşısındaki hareketini izleyen dolar endeksi iki ayın zirvesinden gerilemeye devam etmesi gelişmekte olan para birimleri genelinde iyimser bir seyri destekliyor.

KERESTECİ: GÜNDEMDE ÖNEMLİ GELİŞMELER VAR

HSBC Hazine Grup Başkanı Fatih Keresteci, "ECB ve OPEC toplantıları ile FED'in istihdam raporu haftanın önemli gündem maddelerini teşkil ediyor. Piyasaların haftanın geri kalan kısmında dengeli bir eğilim kaydedeceği kanaatindeyiz" dedi.

TAHVİLDE SON DURUM

Tahvil-bono piyasasında ise 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi dün spot kapanışta ortalama yüzde 10.02 olurken valörde son işlem yüzde 9.92 seviyesinden gerçekleşti. 14 Haziran 2017 itfalı iki yıllık gösterge tahvil ise dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 9.34 olurken valörde son işlem yüzde 9.29 seviyesinden gerçekleşti.

PİYASALARDA GÜNÜN GÜNDEMİ

Bugün iç piyasada açıklanacak imalat sanayi satın alma yöneticisi endeksi(PMI) Mayıs ayına ilişkin TİM öncü ihracat verileri ve yine Mayıs ayına ilişkin İstanbul öncü enflasyon verileri takip edilecek.

Dış piyasalarda ise Almanya Euro Bölgesi, İngiltere imalat PMI verileri ABD'de ise TSİ 1700'da açıklanacak ABD ISM imalat endeksi izlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!