Dolar fiyatlarının Fed'e tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Dolar fiyatlarının Fede tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 07:20

Dün 7 haftanın en düşük seviyesini gören dolar fiyatları Fed tutanaklarının açıklanmasıyla düşüş ivmesine hız verdi ve 3.57 seviyesini gördü. Ancak sonrasında yeniden 3.58 seviyesine yükseldi. Dolar güne 3.58 seviyesinden başladı.

Haberin Devamı

Dolar dün güne 3.62 seviyesiyle başladıktan sonra 6 Ocak'tan beri ilk kez en düşük seviyesi olan 3.5980 seviyesini gördü. Fed'in akşam saatlerinde açıkladığı ocak ayı tutanaklarıyla dolar 3.5935 seviyesinden 3.5786 seviyesine geriledi ve ardından 3.5825 seviyesini gördü. Dolar/TL kuru güne 3.5806'yla başladı.

Euro kurunda ise düşüş ivmesi devam ediyor. Dün güne 3.82 seviyesinden başlayan euro, gün içinde 3.7805'e kadar geriledi. Euro fed tutanaklarına ise tepki vermeyerek 3.7836 seviyesinde seyretmeye devam etti. Euro güne 3.7858'le başladı.

Dolar/euro kuruna baktığımızda ise Fed'in açıklamalarının bir etkisi olmadığı görülüyor. Dolar/euro kuru 1.0558 seviyesinde seyretti. Dolar/euro kuru da güne 1,0566'yla hareketsiz başladı.

FED NE AÇIKLAMIŞTI?

Haberin Devamı

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) ocak ayı tutanaklarını dün açıklamıştı. Buna göre; ekonomi yolunda giderse faiz artırımının yakın zamanda yapılacağı öngörülüyor. Fed yetkililerinden bir kısmı faiz artırımlarının kademeli olarak yapılmasının uygun olacağı görüşündeyken bir kısım Fed yetkilisi ise, yüksek enflasyon riskinin sınırlı olduğunu düşünüyor.

İşsizlik hedeflerine yönelik risk gören Fed yetkililerinin yanı sıra dolardaki güçlenişin ve uygulanacak potansiyel politikaların aşağı yönde risk faktörü oluşturduğunu bildirenler de oldu. Ayrıca Fed yetkililerinin açıklamasına göre mali teşvik politikasının da içinde bulunduğu yukarı risk faktörleri de mevcut.

Fed, gelecek toplantılarda bilanço tablosuna ilişkin görüşmelere başlayacak. Komitenin birkaç üyesi ayrıca, gelecek toplantıda yapılacak olası bir faiz artırımının esneklik kazandığını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!