Dolar fiyatları dalgalı seyrediyor

Güncelleme Tarihi:

Dolar fiyatları dalgalı seyrediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 17:01

ABD'nin YPG'ye silah yardımına onay vermesi ile hafta başında TL'de yaşanan ilk satış baskısının sona ermesiyle kurda yaşanan küresel piyasalara paralel seyrin haftanın son işlem gününde de devamı bekleniyor.

Haberin Devamı

Jeopolitik gelişmelerle dolar fiyatları dalgalı bir seyir izlerken, küresel piyasalar takip ediliyor. Dalgalanmalara karşın kur dün günü 3.59 seviyesinde tamamladı ve bu sabah güne 3.58 seviyesinden başladı. Dolar kuru gün içerisinde en düşük 3.5655 seviyesini görürken en yüksek 3.5983 seviyesini gördü. dolar fiyatları saat 16.28 itibarıyla 3.5747 seviyesindeydi. Euro/TL ise aynı saatlerde 3.8999 seviyesinde işlem gördü.

DOLARDA DALGALANMA DEVAM EDEBİLİR

İntegral Yatırım Menkul Değerler Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, "Dolar kuru bu sabah 3.5860 seviyelerinde seyrediyor. Çok net bir yorum yapmak zor. Genel olarak yönsüz bir seyir içerisinde hareket ettiğini düşünüyorum. Birkaç gün önceki 3.62 seviyelerine doğru yaşanan yükselişi hızlı düşüşün bir tepkisi olarak algılıyorum. ABD dolarının global piyasalarda güçlenmekte güçlük çekmesi de Dolar kurunu destekleyen diğer bir etmen. Gelişmekte olan ülkelere yönelik ılımlı para girişlerinin sürüyor olmasını olumlu buluyorum. Dolar kurunun 3.52-3.62 aralığında dalgalanması devam edebilir. TL’de daha ileri bir güçlenme için 3.52 seviyesinin altına gerilemesi gerekiyor. Ancak bu seviyelerin güçlü destek olduğunu görüyoruz. Bugün ABD enflasyon verisi öğleden sonra önemli olabilir. Takip etmekte fayda var. Genel olarak yatay bir gün bekliyorum" dedi.

Haberin Devamı

GÖZLER ERDOĞAN'IN ABD ZİYARETİNDE

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin kesin dille karşı çıkmasına rağmen Suriye'nin Rakka kentinin İslam Devleti militanlarından geri alınması için Suriyeli Kürt silahlı grup YPG'ye silah yardımı yapılmasına izin verdi.

Dün kararın açıklanmasının ardından siyasetçilerden konuya ilişkin birçok itiraz gelirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki hafta yapılacak ABD ziyaretinde bu konunun gündeme geleceğine dikkat çekildi, ancak ABD'ye yönelik sert bir söylemde bulunulmadı.

TAHVİL BONO PİYASASI

Yurtiçi tahvil-bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge olan 24 Şubat 2027 itfalı tahvilde ortalama bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 10.63 seviyesindeydi. Öte yandan iki yıllık gösterge olan 11 Temmuz 2018 itfalı tahvilin bileşik faizi dün spot kapanışta ortalama yüzde 11.44 seviyesindeydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!