Djokovic'den Madrid'e Roma göndermesi

Güncelleme Tarihi:

Djokovicden Madride Roma göndermesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2012 21:59

Internazionali BNL d'Italia'da (Roma Açık Tenis Turnuvası) mücadele edecek olan dünya erkekler 1 numarası Sırp raket Novak Djokovic, “Madrid'in mavi zemininden sonra Roma'nın toprak kortu cennete benziyor” dedi.

İtalya'nın başkenti Roma'da bu yıl 69'uncusu düzenlenen ve kadınlarda toplam 2 milyon 166 bin 400 avro, erkeklerde ise toplam 2 milyon 950 bin 475 avro ödüllü turnuva öncesi, geçen yıl erkeklerde şampiyon bitiren Sırp raket Novak Djokovic ile kadınlar şampiyonu Rus raket Maria Sharapova, birer basın toplantısı düzenledi.

Erkeklerde 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic, Fransa Açık Tenis Turnuvası öncesi son ciddi büyük turnuva özelliği taşıyan Roma Açık Tenis Turnuvası'nı, “Madrid'in mavi zemininden sonra Roma'nın toprak kortu cennete benziyor” sözleriyle övdü.

“Bu sporda önemli olan harekettir. Eğer dengenizi iyi ayarlayamaz da topa vurursanız her şey iki kat zorlaşır” diyen Sırp raket, Roma'da durumun çok daha farklı olduğunu, kayarak topa yetişilebildiğini ifade etti.
Djokovic, iki hafta önce İspanyol raket Rafael Nadal'a Monte Carlo finalinde kaybetmiş olmanın, hazırlıklarını aksatmadığını dile getirerek, “Son 5 haftadır gayet iyi çalıştım. Şimdi sadece Roma'yı düşünüyorum” diye konuştu.

Novak Djokovic, geçen yıl “toprak kortun kralı” olarak anılan Rafael Nadal'ı yenerek, Roma'da şampiyonluğa uzanmıştı.

Kadınlarda son şampiyon Sharapova

Kadınlarda 2 numaralı seribaşı ve Roma Açık Tenis Turnuvası'nın geçen yılki şampiyonu Maria Sharapova ise Roma'nın kendisi için çok özel bir yer olduğunu belirterek, “Roma turnuvası her zaman özeldir. Unvanımı korumak için buradayım” dedi.

Roma'da pek çok güzel anısı olduğunu ifade eden Rus raket, “Geçen yıl formumu yukarılara taşıdığım bir sezondu. Önemli oyunculara karşı aldığım zaferler, güvenimi yerine getirmişti. İnancım artmıştı. Bu nedenle geçen yıl burada kazandığım zaferin, benim için önemi büyük” diye konuştu.

Sharapova, turnuvaya fiziksel açıdan hazır olduğunu, formunun da iyi olduğunu, iyi bir turnuva geçirmeyi umduğunu sözlerine ekledi. Bu arada, turnuva dün oynanan eleme maçlarıyla resmen başlarken, bugün ise birinci tur maçları oynandı. Kadınlarda ve erkeklerde, ilk 8 raket arasında yer alan seribaşı isimler, turnuvadaki mücadelelerine 2. turdan başlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!