Djokovic Avustralya Açık'tan elendi

Güncelleme Tarihi:

Djokovic Avustralya Açıktan elendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2009 15:49

Teniste sezonun ilk “Grand Slam” mücadelesi olan 97. Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda çeyrek final maçları başladı.

Haberin Devamı

Melbourne Park kortlarında yapılan, toplam 22 milyon Avustralya Doları ödüllü turnuvanın dokuzuncu gününde, tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer yarı finale yükseldi.

Dünya klasmanındaki 4,5 yıllık liderliğini, geçen yıl Ağustos ayında İspanyol raket Rafael Nadal'a kaptıran, kariyerinde 3 Avustralya Açık, 3 Roland Garros, 5 Wimbledon, 5 de ABD Açık şampiyonluğu bulunan 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, 8 numaralı seribaşı Arjantinli Juan Martin Del Potro'yu 6-3, 6-0 ve 6-0'lık setlerle 3-0 yenerek, adını yarı finale yazdırdı.

Geçen yılın Avustralya Açık şampiyonu 3 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic ise 7 numaralı seribaşı ABD'li Andy Roddick ile yaptığı maçın 4. setinde sakatlanarak, turnuvaya veda etti. Djokovic ve Roddick arasındaki mücadelenin ilk 3 seti, 6-7 (3), 6-4 ve 6-2 bitti. Roddick de böylece yarı finale yükseldi.

TEK BAYANLAR

Geçen yıl Roland Garros'da final oynayan 3 numaralı seribaşı Rus Dinara Safina da Avustralyalı Jelena Dokic'i 6-4, 4-6 ve 6-4'lük setlerle 2-1 eleyerek, yarı finalist oldu.

Haberin Devamı

7 numaralı seribaşı Rus Vera Zvonareva da 16 numaralı seribaşı Fransız Marion Bartoli'yi 6-3 ve 6-0'lük setlerle 2-0 mağlup ederek, rahatça yarı finale çıktı.

Yarınki tek erkekler ve tek bayanlar çeyrek final karşılaşmaları şöyle:

(1) Rafael Nadal (İspanya) - (6) Gilles Simon (Fransa)
(5) Jo-Wilfried Tsonga (Fransa) - (14) Fernando Verdasco (İspanya)
(2) Serena Williams (ABD) - (8) Svetlana Kuznetsova (Rusya)
(4) Elena Dementieva (Rusya) - Carla Suarez Navarro (İspanya)
(Not: Parantez içindeki rakamlar, tenisçilerin seribaşı numaralarını gösteriyor.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!